Wie zijn de begeleiders van het zwemkamp? Zwemmen ze zelf ook, welke hobby’s hebben zij, hoe zijn ze bij WVZ beland en wat vinden ze van het zwemkamp?

Op deze en andere vragen krijgt u een antwoord in: EVEN VOORSTELLEN

EVEN VOORSTELLEN: Richard de Lange

Richard, vertel eens iets meer over jezelf?
Ik ben Richard de Lange, 51 jaar, samenwonend met Mary, vader van 3 dochters en wonend te Gouda. 

Hoe ben je bij WVZ beland?
Tot een aantal jaren geleden was ik trainer bij Donk in Gouda, mijn woonplaats. Donk is vooral bekend als waterpolovereniging. Van daaruit leerde ik Karin van Straaten kennen en zodoende ben ik bij WVZ beland. Dit is alweer bijna 2 jaar geleden.

Wat vind je leuk bij WVZ?
Vooral het enthousiasme van de zwemmers en het begeleidend kader spreken mij zeer aan. Het is natuurlijk ook fijn dat wij op onze club zo’n grote groep technisch goede zwemmers hebben. En dat is ook fijn om als trainer mee te werken. 

Hoeveel uren geef je training per week?
Ik geef zo’n 4,5/5 uur training per week, waaronder 2x een ochtendtraining. De zwemmers behoren tot de leeftijdsgroep van 12-15 jaar. 

Heb je zelf vroeger aan wedstrijdzwemmen gedaan?
Nee, maar ik heb wel veel aan atletiek gedaan, waaronder hardlopen (op de weg), ook in wedstrijdverband. 

Waar kom je vandaan?
Ik ben in Boskoop geboren en ben na 1 jaar verhuisd naar het oosten van het land, in een dorpje in Twente. Hier heb ik ook mijn studie gedaan. 

Kun je gemakkelijk je bed uit komen?
Ja, dat valt me niet tegen. Ik moet wel zeggen dat ik voorheen meer een avondmens was, maar dat is inmiddels wel veranderd, haha. 

Heb je ook nog een baan?
Ik ben werkzaam als ICT architect bij KPN in Den Haag. Werk en training geven heb ik inmiddels aardig weten te combineren. 

Heb je verder nog hobby’s?
Naast mijn gezin, werk en trainingsuren blijft er voor veel andere dingen momenteel niet veel tijd over. Maar daar heb ik zelf voor gekozen. 

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik heb vanaf mijn studententijd veel bestuurlijke functies vervuld in o.a. een atlekiek-, zwem-, en schaatsvereniging. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook heel prettig vind om nu als trainer aan de slag te zijn.