Select Page

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is een veelzijdige sport. Het is een mooie, maar tegelijkertijd zware sport, waarvoor kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en ritmegevoel vereist zijn.

Het synchroonzwemmen is in Nederland één van de jongste wedstrijdsporten. Bij WVZ zijn we daarmee in 1992 begonnen.
In de jaren daarna is WVZ tot de top van Nederland gaan behoren, zowel bij de jeugd als bij de senioren en heeft WVZ vier keer het Nederlands Kampioenschap gewonnen en in 2001 zelfs ons land vertegenwoordigd bij de Europacup.

Dit alles door bekwame trainsters die opleiden voor de nationale kampioenschappen en daardoor heeft WVZ ook leden in de nationale selecties, die ons land vertegenwoordigen bij internationale wedstrijden, zoals de Europese en Wereld Kampioenschappen.

  • Beginners: in deze groep kunnen 5 basisdiploma’s worden behaald en kan je deelnemen aan de muziekinstuif op de Kringkampioenschappen.
  • AGE I: 12 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Synchrobeat Kampioenschappen worden behaald. Limiet = 44 punten.
  • AGE II: 15 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Synchrobeat Kampioenschappen worden behaald. Limiet (geboren 2001, 2002) = 49 punten. Limiet (geboren 2003, 2004) = 47 punten.
  • Junioren: 18 jaar en jonger. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen worden behaald. Limiet (geboren 1998, 1999) = 55 punten. Limiet (geboren 2000, 2001) = 53 punten.
  • Senioren: vanaf 14 jaar. In deze groep kunnen een diploma en 2 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen en Dutch Open worden behaald. Limiet voor solo = 62,5 punten. Limiet voor duet = 60 punten. Limiet voor groep = 55 punten.

De beginners starten met 2 trainingen in de week en naar mate het niveau hoger wordt, zal er vaker worden getraind.

Naast het zwemmen van uitvoeringen, wordt er getraind op wedstrijdslagen, technische figuren, lenigheid en kracht – zowel in het water als daarbuiten – om de conditie te verhogen.

In principe gaan we ervan uit dat men zich aanmeldt met 2 of meer elementaire diploma’s, in de leeftijd van de basis-/middelbare school. Bij het synchroonzwemmen heeft men eigenlijk geen instroom van volwassenen, omdat deze de basis en het vereiste niveau niet hebben.

synchroonzwem-abcEr valt nog veel meer te vertellen over synchroonzwemmen.
Klik hier om precies te weten te komen wat synchroonzwemmen is, welke wedstrijden er zijn en wat je nodig hebt

 

 

Laatste nieuws

Nieuwe kennismakingscursussen synchroonzwemmen

Maak nu kennis met de veelzijdige sport synchroonzwemmen via onze kennismakingscursus in september 2018: - zondag 2 september van 11:00 – 12:30 uur in zwembad De Veur, Prismalaan te Zoetermeer - woensdag 5 september van 16.00 -17.30 uur in zwembad Het Keerpunt, vd...

Nieuwsbrief WVZ synchroonzwemmen

Beste Allemaal, Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief van WVZ synchroonzwemmen: nieuwsbriefWVZfeb. Extra aandacht voor de uitnodiging voor het verjaardagsfeest. Alle zwemsters zijn hier uiteraard weer voor uitgenodigd, meld je hiervoor snel aan. Veel lees plezier!...

Komende activiteiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief synchroonzwemmen

Sponsort u ook WVZ?