WVZ intro_schoonspringen

WVZ schoonspringen:

Schoonspringen

  1. Home
  2. /
  3. Schoonspringen
Schoonspringen is de jongste afdeling van WVZ, deze is gestart in 1997. Deze sport is nauw verwant met turnen en trampolinespringen. Onze schoonspringers krijgen naast de training in de zwemzaal ook gymtraining waar vooral aan kracht, conditie en lenigheid wordt gewerkt.

Schoonspringen is eigenlijk een sport voor de waaghalzen onder de sporters. Binnen deze tak wordt vanaf 1- en 3-meter planken gesprongen en van de 3-, 5-, 7,5- en 10-meter toren. De duikplanken zijn heel flexibel; het torenspringen gebeurt van een betonnen platform.

Bij de Olympische Spelen wordt er alleen gesprongen van de drie meterplank en de toren en daarbij hoort ook het synchroonspringen van beide onderdelen. Bij de Wereld, Europese en Nederlandse Kampioenschappen is er ook op de 1-meter plank een titel te verdienen.

Een jury beoordeelt de gemaakte sprongen. Zij bepalen hun puntentelling aan de hand van de techniek, elegantie, souplesse, hoogte, afstand en netheid. Het hoogste en het laagste gegeven punt wordt geschrapt van de scorelijst. De overige punten worden bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met de moeilijkheidsgraad van de sprong.

Komende activiteiten

  • Geen activiteit