Maandag 29 april

De kop is eraf: we hebben onze huizen ingericht, we hebben een eerste land- en zwemtraining achter de rug, we hebben het terrein verkend en we hebben een eerste diner en ontbijt achter de kiezen.

En hoe zijn de huizen ingedeeld? Zoals eerder gemeld, hebben we de beschikking over een drietal huizen. De twee 32-persoonshuizen zijn verdeeld in een jongste meisjeshuis onder leiding van Susan, Marian en Liesbeth en een oudste meisjeshuis onder leiding van Karin, Dian en Eric. Het 50-persoons huis is het herenhuis onder leiding van de heren Robin, Nils, Mike en Stefan. Alle kamers hebben stapelbedden en een ruimte in de nok om de tassen te stallen. Op de begane grond bevindt zich de huiskamer, met een keukentje, het sanitaire blok alsmede een tweetal begeleiderkamers. Aan de voorkant een overdekt terras met picknicktafels en zicht op het grote speelveld.

De twee meisjeshuisjes liggen naast elkaar en bevinden zich tegenover het grote grasveld. Hier werd de eerste avond dan ook fanatiek gevoetbald en gespeeld door met name de jongste jeugd. Voor het herenhuis ligt een beach volleybalveld, waar de oudere jeugd op blote voeten en in korte broek nog lekker aan de slag ging.

In de disco werd de groep door Karin, die zich bevond in een heuse glitter and glamour bus, toegesproken om de kamp- en kamerregels nog even te benadrukken, de weekgroepen te onthullen en iedereen een sportief maar ook gezellig kamp toe te wensen. Want het is eigenlijk best bijzonder wat WVZ organiseert: een zwemkamp met zoveel zwemmers van jong tot oud en van verschillend niveau bij elkaar dat zie je niet veel in Nederland. Retteketet: WVZ!!!

En hoe hebben de jongens en meisjes geslapen? Daar kunnen we kort over zijn: het bleef nog een poosje (gezellig) onrustig in de kamers, vooral in het herenhuis. Als ‘beloning’ mochten de jongens dan ook vanmorgen de lijnen in het bad leggen.

Wat staat er vandaag op het programma?

Na de wake up call om 7.15 uur, zaten we aan lange tafels aan het ontbijt: koffie/thee/melk/sapje, allerlei soorten brood, beschuit, roggebrood, diverse soorten beleg en een gekookt eitje kon aan het buffet afgehaald worden. Rond 8.20 uur stond de bus klaar om de zwemmers naar Nijverdal te brengen. De groep die 1x per dag traint bleef achter op het kampterrein, voor hen staat er een potje midgetgolf onder leiding van Mike en Marian op het programma.

Het weer tot nu toe: gisteren, heerlijk zonnig met een aangename temperatuur. Vandaag zijn er gelukkig nog geen regendruppels te bekennen , het zonnetje heeft zich helaas (nog ) niet laten zien.

Vanmiddag staan speurtochten op het programma, wordt er voor de tweede keer getraind en gaat de topgroep fitnessen . Voor de groepen die achterblijven staat de sporthal op het kampterrein tot onze beschikking. Na het diner gaat er nog een groep de dieren voeren die op een apart gedeelte op het terrein hun domein hebben. En daarna? Daarna hebben de zwemmers tijd voor zich zelf en kunnen ze lekker het terrein verder verkennen, een kaartje leggen, Uno spelen, DS’en, een film in de bioscoop gaan zien, lekker kletsen, tafeltennissen: kortom te veel om op te noemen.

Tot morgen, we zijn benieuwd naar jullie reacties in het gastenboek!