Masters

2017 wk masters MarkusMasterzwemmen is wedstrijdzwemmen voor boven de 25 jaar. Het biedt de wedstrijdzwemmer de mogelijkheid om tot hoge leeftijd aan wedstrijden te blijven deelnemen. Volgens de regels van de KNZB ben je masterzwemmer vanaf het jaar waarin je 20 jaar wordt. Volgens de leeftijdregels van de Len en Fina (Europese- en Wereld zwemorganisatie) geldt een aanvangsleeftijd van 25 jaar. De leeftijdsgroepen die gehanteerd worden zijn: 20-24, 25-29, 30-34, enzovoorts.

WVZ heeft een groep van ruim 40 enthousiaste masters. Deze masters doen mee aan speciale master wedstrijden.

Twee keer per jaar vindt ergens in Nederland een (ONMK) Open Nederlandse Master Kampioenschap plaats. Een korte baan en een lange baan toernooi. Daarnaast zijn er 1x per 2 jaar ook nog Europeese en Wereld kampioenschappen masters (EMK en WMK). Voor deze kampioenschappen dienen limieten te worden gezwommen. Daarnaast doen de WVZ masters regelmatig mee met reguliere wedstrijden, en vele masters zijn een vaste waarde in de twee WVZ teams die meedoen aan de competitie.

De masters van WVZ trainen 3x per week, gezamenlijk met de breedtesport senioren zwemmers van WVZ. Naast alle trainingsuren vinden de masters het leuk om af en toe ook gezellige avondjes te organiseren. Masterzwemmen biedt iedereen de mogelijkheid om sportief gezond oud te worden.

Als je na het lezen van deze informatie zin heb gekregen om eens te komen mee trainen dan kun je contact opnemen met Richard Koudijs. Tot ziens in het zwembad.

Inschrijven voor wedstrijden
Inschrijvingen verlopen via Delia Badoux of Markus van Rest via masters.wedstrijdzwemmen@wvz.nl. Inschrijvingen competitie wedstrijden en wedstrijden die niet op de masterkalender staan lopen via het wedstrijdsecretariaat. De opstellingen estafettes NK’s en EMK worden opgesteld door Petra Verstegen en John Stoffer.