Select Page

Informatie

WVZ Wedstrijdzwemmen is de afdeling binnen WVZ die zich bezig houdt met de wedstrijdsport. WVZ Wedstijdzwemmen staat open voor zwemmers die de ambitie en het talent hebben de absolute top te bereiken, maar ook voor zwemmers die de zwemsport puur zien als vrijetijdsbesteding. Plezier en prestaties gaan bij WVZ Wedstrijdzwemmen dan ook hand in hand.

Wil ook eens ervaren wat wedstrijdzwemmen is, kom dan eens proefzwemmen. Klik hier voor meer informatie!

Prestaties

Naast een geschiedenis van gezelligheid hebben zwemmers van WVZ Wedstrijdzwemmen in de loop der tijd bijzondere prestaties geleverd: deelname aan de Olympische Spelen, WK’s, EK’s en internationale jeugdkampioenschappen, jaarlijkse deelname aan de NK’s voor masters, senioren en junioren en traditioneel een getalenteerde ploeg van zwemmers onder de twaalf jaar (de minioren).

g
Wedstrijden

WVZ is een van de weinige zwemverenigingen in Nederland die met twee wedstrijdzwemploegen in de competitie is vertegenwoordigd. Het eerste team zwemt al vele jaren in de hoogste landelijke klasse (de eredivisie van het zwemmen) en het tweede team is in 2015 gepromoveerd naar de B-klasse.

Naast de competitie zijn er nog vele andere wedstrijden: bijna elk weekeind is er wel een wedstrijd waar WVZ zwemmers aan mee doen. De wedstrijden worden meestal gehouden in Zoetermeer en omgeving, maar voor de snelste zwemmers ook wel buiten de regio. De wedstrijdzwemafdeling telt zo’n 160 leden.

R
Kwaliteit

Er zijn ongeveer 30 trainers actief. De meeste trainers zijn gediplomeerd op niveau 2 of 3, er zijn drie trainers die niveau 4 hebben of daarvoor studeren. In totaal zijn er 24 blokken waarin training gegeven wordt. Uitgangspunt bij de trainingen is in eerste plaatst de techniek en in de tweede fase het omzetten in snelheid.

Fun!

Naast het competitieve element is de “fun factor” net zo belangrijk. Het jaarlijkse zwemkamp bewijst elk jaar weer dat de zwemmers van WVZ Wedstrijdzwemmen van groot tot klein één grote vriendenclub is.

Laatste berichten

WVZ wordt 8e bij finale Nationale Arena Club Meet

Na de laatste finales van de Swim Cup Den Haag werd de finale van de Nationale Arena Club Meet georganiseerd in het Hofbad. Aan de start verschenen minioren van 16 clubs uit Nederland om uit te maken wie de beste club van Nederland heeft. WVZ had zich eerder al als 9e...

Lees meer

Zes WVZ-zwemmers doen mee aan Ranomi Cup

Op zaterdag 6 april, tijdens de Swim Cup Den Haag, werd de Ranomi Cup gezwommen. Een wedstrijd waar de snelste minioren & de jongste junioren zwemmen. Het doel van deze cup is het inspireren van de talenten van morgen door de toppers van vandaag. Natuurlijk was...

Lees meer

NJK 1500mtr brons voor Abel te Riele

Tussen de series en finales van de Swim Cup Den Haag werd afgelopen vrijdag het NJK 800/1500 lang bad georganiseerd. Vanuit WVZ was er één zwemmer die aan deze lange afstandswedstrijd meedeed. En hoe! Abel te Riele (junioren 3) wist op de 1500mtr naar een bronzen...

Lees meer

Lid worden?

  Lid worden?

Komende activiteiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief wedstrijdzwemmen

Sponsort u ook WVZ?