MENUMENU

Select Page

Wedstrijdzwemmen

WVZ Wedstrijdzwemmen is de afdeling binnen WVZ die zich bezig houdt met de wedstrijdsport. WVZ Wedstrijdzwemmen staat open voor zwemmers die de ambitie en het talent hebben de absolute top te bereiken, maar ook voor zwemmers die de zwemsport puur zien als vrijetijdsbesteding. Plezier en prestaties gaan bij WVZ Wedstrijdzwemmen dan ook hand in hand.

Wil jij ook eens ervaren wat wedstrijdzwemmen is? Kom dan eens proefzwemmen. Klik hier voor meer informatie!

Naast een geschiedenis van gezelligheid hebben zwemmers van WVZ Wedstrijdzwemmen in de loop der tijd bijzondere prestaties geleverd: deelname aan de Olympische Spelen, WK’s, EK’s en internationale jeugdkampioenschappen, jaarlijkse deelname aan de NK’s voor masters, senioren en junioren en traditioneel een getalenteerde ploeg van zwemmers onder de twaalf jaar (de minioren).

Prestaties

Wedstrijden

WVZ is een van de weinige zwemverenigingen in Nederland die met twee wedstrijdzwemploegen in de competitie is vertegenwoordigd. Het eerste team zwemt al vele jaren in de hoogste landelijke klasse (de eredivisie van het zwemmen) en het tweede team is in 2015 gepromoveerd naar de B-klasse.

Naast de competitie zijn er nog vele andere wedstrijden: bijna elk weekeind is er wel een wedstrijd waar WVZ zwemmers aan mee doen. De wedstrijden worden meestal gehouden in Zoetermeer en omgeving, maar voor de snelste zwemmers ook wel buiten de regio. De wedstrijdzwemafdeling telt zo’n 160 leden.

Er zijn ongeveer 30 trainers actief. De meeste trainers zijn gediplomeerd op niveau 2 of 3, er zijn drie trainers die niveau 4 hebben of daarvoor studeren. In totaal zijn er 24 blokken waarin training gegeven wordt. Uitgangspunt bij de trainingen is in eerste plaatst de techniek en in de tweede fase het omzetten in snelheid.

Kwaliteit

Fun!

Naast het competitieve element is de “fun factor” net zo belangrijk. Het jaarlijkse zwemkamp bewijst elk jaar weer dat de zwemmers van WVZ Wedstrijdzwemmen van groot tot klein één grote vriendenclub is.

Geslaagde eerste niveauwedstrijd voor WVZ

Zondag 30 september was WVZ met 13 zwemmers vertegenwoordigd op de eerste niveauwedstrijd in de Waterthor in Den Haag. Met elkaar kwamen ze 26 keer aan de start. Hiervan werd er maar liefst 18 keer een PR gezwommen. Heel veel PR's  De grootste klapper werd gemaakt...

Lees meer

Goede seizoensstart voor onze WVZ Masters

In Papendrecht stond zondag 30 september de eerste Masterwedstrijd op het programma. Voor de meeste zwemmers meteen een mooie test om te kijken of ze de zomerperiode goed zijn doorgekomen. Het was een korte wedstrijd van 1,5 uur met alleen maar 50 en 100 meters op het...

Lees meer

Vijf WVZ minioren naar Nationale Minioren Dag

Ananda, Daan, Jaylee, Jisse en Tess zijn geselecteerd voor deelname aan de Nationale Minioren Dag 2018. Op zaterdag 29 september worden zij verwacht in Eindhoven. Deze keer vallen de minioren met hun neus in de boter, want zij mogen in het Pieter van den Hoogenband...

Lees meer

Lid worden?

  Lid worden?

Komende activiteiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief wedstrijdzwemmen