Marian, je bent een bekende vrouw binnen WVZ, want jij verzorgt al sinds jaar en dag het wedstrijdsecretariaat. Vertel eens wat meer over jezelf.
Ik ben Marian Immerzeel, 23 jaar getrouwd met René en moeder van de tweelingzusjes Larissa en Amanda. 

Heb je vroeger zelf gezwommen?
Haha, nee hoor. Ik heb gekorfbald in mijn jeugd, tot mijn 16e jaar. Daarna heb ik niks meer gedaan op sportief gebied. 

Vertel eens, waar kom je vandaan?
Ik kom uit Den Haag, ik ben een geboren en getogen Hagenees. Inmiddels woon ik al sinds 1985 naar alle tevredenheid in Zoetermeer. 

Je werkt als 27 jaar bij het CBS, wat doe je hier precies?
Ik ben statistisch analist, dat betekent dat ik de data van detailhandel en de autohandel in kaart breng. Deze cijfers worden gebruikt voor het opmaken van rapporten, en geven een kijkje in de economische krimp of groei van deze sector. Ik hou ervan om met cijfers te werken. In de 27 jaar bij het CBS heb ik verschillende functies bekleed, waaronder deze laatste sinds 1 jaar. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. 

Hoe ben je bij WVZ terechtgekomen?
Door een collega. Mijn kinderen waren toe om op zwemles te gaan en mijn collega, Hans Wouters, zei dat WVZ goede zwemlessen gaf. Na de zwemdiploma’s gingen de meisjes door met wedstrijdzwemmen. En op een gegeven moment ben ik, zoals wel meer ouders, begonnen als official (nu kamprechter). Daarna werd ik gevraagd door dezelfde Hans Wouters om het wedstrijdsecretariaat te gaan doen. Dit vond en vind ik erg leuk, want ook hier komt mijn cijfermatige inzicht goed van pas. Ik ben altijd erg betrokken bij de WVZ’ers, ik volg dan ook alle uitslagen op de voet.

Het wedstrijdsecretariaat neemt veel tijd in beslag.
Naast mijn 40-urige baan ben ik gemiddeld per week ruim 15 uur tijd kwijt met het secretariaat. De ene week ben je meer tijd kwijt dan de andere week.

Welke werkzaamheden doe je zoal op het secretariaat?
Ik zorg ervoor dat onze eigen wedstrijden worden georganiseerd, ik verzorg de aan-en afmeldingen van de zwemmers voor de wedstrijden, ik maak de opstellingen (in overleg met de trainers), ik zorg ervoor dat de medailles klaar liggen, ik onderhoud contacten met de zwemmers, en met de gemeente Zoetermeer plan ik bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen de wedstrijden (bad reservering).

Kun je dit nog wel alleen aan?
Het kan nog wel, maar als ik wegval, om welke reden ook, dan is er geen achtervang en loopt het hele wedstrijdsecretariaat in de soep. Maar ik ben ervan overtuigd dat binnenkort meer hulp zal komen.

Wat zijn je hobby’s?
Ik maak mijn eigen kleding, ik borduur (machinaal), ik hou van breien (wikkel sjaals), maar veel tijd blijft er niet over voor andere zaken naast baan, gezin en het secretariaat. 

Wat vind je leuk aan WVZ?
De positieve sfeer, iedereen laat elkaar in zijn waarde en iedereen draagt op zijn of haar niveau een steentje bij. Verder vind ik het na een jaar afwezigheid hartstikke leuk om voor de 7e keer weer mee te mogen gaan als begeleider op het kamp.