Over WVZ

WVZ is opgericht in 1967 en is in vijftig jaar uitgegroeid tot een van de toonaangevende zwemverenigingen van Nederland.
Het geheim achter ons succes wordt gevormd door onze vrijwilligers. Iedere week zetten honderden vrijwilligers zich in voor de leden, allemaal vanuit passie voor de zwemsport en het leszwemmen. WVZ is daarom niet alleen een succesvolle vereniging, maar vooral ook een gezellige vereniging.

Onze drie pijlers

Plezier

Zwemmen is een van de meest gezonde bewegingsvormen die je kan uitoefenen. Wij vinden het belangrijk dat mensen lang blijven zwemmen. Plezier in het zwemmen is daarvoor de randvoorwaarde. Dat geldt ook voor de topsporters die iedere week vele uren in het water doorbrengen. Plezier staat voorop, de prestaties volgen daaruit.

R

Kwaliteit

WVZ staat voor kwaliteit. Of het nu gaat om zwemtechniek of veiligheid, wij blijven er hard aan werken om kwaliteit te blijven leveren.
Bij het wedstijdzwemmen onderscheiden wij ons als KNZB talentencentrum.
Bij het leszwemmen hebben wij de licentie voor het Nationale Zwem-ABC diploma waarbij kwaliteit en veiligheid ieder jaar onafhankelijk getoetst wordt.

Continuiteit

Ons beleid is er op gericht om voor lange tijd onze leden te laten genieten van het zwemmen. Daarbij heeft WVZ als vereniging geen winstbelang. Ons financieel beleid is conservatief, gericht op zekerheid en continuiteit.
Dat kan WVZ niet zonder de vele vrijwilligers die zich iedere week opnieuw vol passie inzetten voor de vereniging.

Enkele wapenfeiten uit 2017

WVZ algemeen

  • 50 jarig jubileum
  • Licentie Nationale Zwem-ABC behaald
  • Een 8 voor de kwaliteit van het leszwemmen vanuit de ledentevredenheidenquete
  • Hoogste aantal aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag van Nederland

Wedstrijdzwemmen

  • 2 Wereldrecords gezwommen!
  • Vele Nationaal Records
  • Meer dan 40 gouden medailles op (Inter)nationaal niveau
  • Weer een supergezellig zwemkamp in Frankrijk
Komt u ook bij ons zwemmen?

Met onderstaande knop schrijft u zich in als lid van WVZ.