Na het zwem ABC

Heeft jouw kind of heb jijzelf de smaak te pakken en wil je (het kind) meer leren dan alleen zwemveilig te zijn met Zwem-ABC? Er is nog veel meer te leren aan zwemvaardigheid met het behalen van de 3 diploma’s:

  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
  • Snorkelen 1, 2 en 3
  • Survival 1, 2 en 3
  • Wereldzwemslagen

Heb je interesse voor zwemvaardigheden 123 en de keuzepakketten? Kijk op het lesrooster waar en wanneer wij deze lessen binnen WVZ geven.

Bij WVZ kunnen kinderen na het Zwem-ABC zich ook aanmelden voor de wedstrijdsporten schoonspringen, synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen. Binnen deze disciplines zijn er bovendien ook mogelijkheden om zwemdiploma’s te behalen.

Zwemvaardigheden 123

Na het Zwem-ABC is jouw kind in principe zwemveilig. Laat jouw kind echter regelmatig zwemmen om zijn of haar geoefendheid op peil te houden. Kinderen (én volwassenen) kunnen doorgaan  met Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 en leren hun zwemtechnieken te verbeteren en leren ook nieuwe survivaltechnieken en zwemslagen (als de vlinderslag en de samengestelde rugslag).

Klik hier voor de eisen en de technische toelichting.

Snorkelen

Wil je leren snorkelen en de wereld onder water gaan verkennen? Dan kan je jouw zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen 1, 2 en 3 behalen bij WVZ. Bij WVZ is wel het beleid dat kinderen die van een andere zwemschool of –vereniging komen naast hun Zwem-ABC ook Zwemvaardigheid 1 moeten hebben behaald om toegelaten te worden.

Klik hier voor de eisen en de technische toelichting.

Survival

Wil je leren hoe je in het water moet overleven? Of hoe je iemand anders moet redden die onverwachts in het water terechtkomt en in nood is? Met kleding aan leer je alle survivaltechnieken bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival 1, 2 en 3.
Klik hier voor de eisen en de technische toelichting.

Wereldzwemslagen

Bij dit zwemvaardigheidsdiploma leren kinderen zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden. Je kunt 3 zwemvaardigheidsdiploma’s Wereldzwemslagen behalen.

Kijk hier naar een video om een beeld te krijgen van de Wereldzwemslagen.

Klik hier voor de technische toelichting.

Heb je interesse voor zwemvaardigheden 123 en de keuzepakketten? Kijk op het lesrooster waar en wanneer wij deze lessen binnen WVZ geven.