Starten met leszwemmen

Zwem-ABC

Wil je jouw kind een goede basis geven voor veel zwemplezier? Laat jouw kind dan het Zwem-ABC halen bij zwemvereniging WVZ. Onze afdeling Les- en Recreatief zwemmen heeft als doel om op een prettige en verantwoorde manier kinderen te leren zwemmen. Leidraad daarbij zijn de vaardigheden van het Zwem-ABC en de Zwemvaardigheden zoals die door de Nationale Raad Zwemdiploma’s zijn opgesteld. Bij onze zwemlessen staan plezier, kwaliteit van de zwemlessen en veiligheid centraal.

Onze zwemlessen geven we in zwembad De Veur (wijk Rokkeveen) en in zwembad De Driesprong (wijk Dorp) in de gemeente Zoetermeer.

Vrijwilligers

Als een grote zwemvereniging met 1100 leden kunnen wij niet zonder onze vrijwilligers. WVZ heeft goed opgeleid kader dat 5 dagen in de week als vrijwilligers zwemonderwijs geeft aan kinderen én volwassenen.

Zwemles voor het A diploma

Bij WVZ kan jouw kind vanaf 4 jaar leren zwemmen. Hij of zij krijgt in het ondiepe bad in kleine groepen van ongeveer 6 – 8 kinderen les van 1 of 2 zweminstructeurs. In het diepe bad zwemmen er doorgaans meer kinderen per groep.
Met elke mijlpaal in het leren zwemmen gaat het kind over naar een volgend badje. Jouw kind zwemt van badje 1 tot en met badje 4 of 5, voordat het zijn of haar zwemdiploma A haalt. Dit is afhankelijk van het zwembad waar jouw kind zwemles krijgt.

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij diploma B en C steeds moeilijker. De zweminstructeurs geven ook allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook in het water zijn met kleren aan komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Wil je meer  over zwemles weten?

Heb je behoefte aan meer informatie over het leszwemmen? Kijk dan op de uitgebreide website “Alles over zwemles” waar de eisen van het Zwem-ABC staan vermeld, aangevuld met videomateriaal en antwoord op veel gestelde vragen rondom zwemles.