Dol-fijn lestijden

Lestijden

De lesuren duren 45 minuten en zijn in 4 blokken gepland van 7:45 tot 11:00 uur in zwembad De Driesprong.

In De Driesprong ligt een 25 meter zwembad van 4 banen breed (10 meter), aan het L-vormige bad zit een ondiep gedeelte vast. Het bad heeft een vaste bodem en loopt van ondiep (40 cm) naar diep. Het zwembad is niet zo groot, daardoor overzichtelijk en is voorzien van warm water.

Tijdens de lessen is het mogelijk om een kijkje te nemen in het zwembad. Je kunt dit doen vanuit de hal of de kantine. Houd er wel rekening mee dat in de kantine een consumptie nuttigen verplicht is.

Familiezwemmen

Elke eerste zaterdag van de maand is er familie-zwemmen. Tegen een kleine vergoeding mag iedere zwemmer één ouder of verzorger meenemen. Voor de meeste zwemmers is het meedoen met de les door de ouder/verzorger een grote stimulans. De deelnemende ouder/verzorger moet daarbij wel over tenminste hetzelfde zwemniveau als de leerling beschikken.

Gekleed zwemmen

Elke tweede zaterdag van de maand is er gekleed zwemmen. Op deze dag word er ook getest, gekleed zwemmen is een diploma onderdeel en als wij dit niet kunnen testen dan kan er ook niet worden afgezwommen. Zie in onderstaande tabel voor de kleding eisen.

A Diploma

B Diploma

C Diploma

Dolfijn Brons (Zwemvaardigheid)

Sokken

Sokken

Sokken

Sokken

Hemd

Hemd

Hemd

Ondergoed

Korte broek

Lange broek

Lange broek

Lange broek

T-shirt met korte mouw

T-shirt met lange mouwen

T-shirt met lange mouwen

T-shirt

(water) Schoenen

(sport) Schoenen

Laarzen

Kaplaarzen

 

 

Regenjas (jack)

 

Kaarsjeszwemmen

Onze vrijwilligers zorgen er voor dat het zwemmen een feest blijft. Vlak voor kerst bieden we bijvoorbeeld kaarsjeszwemmen aan, een zwemles waarbij we een kwartier lang met een kaarsje aan in de donkere ochtenduren zwemmen.