Uitgezwaaid door familie en vrienden zijn wij -verdeeld in twee bussen- vanmorgen rond 12.00 uur vertrokken: het WVZ-zwemkamp 2013 is van start gegaan!

Wat staat er vandaag op het programma?

De bussen zetten ons direct af bij zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Dit prachtige zwembad is de komende week ons trainingsbad. Ook is er een mooie sporthal waar wij gebruik van mogen maken. Na de training kunnen de zwemmers hun natte goed achterlaten aan de waslijnen die zich onder de tribunes bevinden. Wel zo gemakkelijk om niet steeds je natte zwemgoed mee te hoeven slepen.

Na de training rijden we met de bussen naar ons onderkomen voor deze week: Summercamp Heino. Wij hebben drie huizen tot onze beschikking: 2x een 32-peroonshuis en 1x een 50- persoonshuis. Bij aankomst laden we eerst onze bagage uit en gaan dan direct aan tafel voor ons eerste diner. Hoe zal het eten zijn, wat staat er op het menu? Vast geen harige kippenpoot à la Vittel, zoals bij sommigen nog in het geheugen gegrift staat..

Na het diner is het tijd om de kamers in te richten en het terrein te verkennen. Er is van alles te doen op het terrein: een heel groot grasveld, een meertje, tafeltennistafels, een bioscoop, een discotheek, een midgetgolfbaan, pony’s, een survivalterrein en nog veel meer.

Vanavond rond 20.00 uur komen we bij elkaar en krijgen we uitleg over het kamp. Wat zijn de kamp- en kamerregels? Wie zijn de begeleiders deze week? Bij welke weekgroep ben je ingedeeld? Hoe vaak train je per dag, en in welke groep bij welke trainer ben je ingedeeld? Hoe laat staan we op en hoe laat gaan we naar bed? Kortom heel veel informatie om er een sportief en gezellig trainingskamp van te maken.

Hierna is het bedtijd voor de jongste zwemmers en staat er voor de rest van de groep nog een kennismakingsspel op het programma. Daarna is het ook voor hen bedtijd.

Foto’s van de eerste dag staan hier!

Morgen melden wij ons weer, met foto’s en tekst!