In de zomer van 2011 zijn Danny Zwetsloot en Tristan Ravestein, beiden actief bij SG-WZC, benaderd om te brainstormen over een eventuele renovatie van het clubhuis de Duik-Inn. Wij hadden al een aantal jaar deelgenomen in de evenementen commissie van SG-WZC waarbij per jaar een aantal feesten voor de waterpolo afdeling werden georganiseerd. Ondanks de georganiseerde feesten en andere activiteiten in het clubhuis, zagen wij meer potentie in het clubhuis. Bovendien is het clubhuis enigszins verouderd en dus toe aan vernieuwing. Wij kregen dan ook de vrijheid van het bestuur van WZV om onze ideeën over het clubhuis op papier te zetten en te presenteren.

Om de renovatie van het clubhuis tot een samenhangend geheel te maken, zijn de ideeën gebaseerd op de volgende visie:

“Het ontwerpen van een gezellig, sfeervol en schoon clubhuis, waar zoveel mogelijk leden van beide verenigingen naar toekomen, met als doel meer samenhang tussen WVZ en SG-WZC te creëren”.

Het idee en de presentatie werden zeer positief door het bestuur van WVZ ontvangen, waarna wij benoemd zijn tot projectleiders. Echter, omdat SG-WZC niet de enige afdeling is die gebruik maakt van het clubhuis, is ons verzocht om een werkgroep tussen de verschillende afdelingen van WVZ te maken. Ook Rutger Slegtenhorst (SG-WZC) en Peter Jansen (wedstrijdzwemmen) hebben zich bij de werkgroep aangesloten. Gezamenlijk zijn wij tot een plan voor het clubhuis gekomen.

Wij willen de renovatie van het clubhuis gelijk grondig aanpakken. Daarom zal er een zithoekje, nieuwe vergadertafels/stoelen, team/clubfoto’s en een tassenrek in het clubhuis terecht komen. Daarnaast willen wij de bar meer openheid geven, de muren van een nieuwe frisse kleur voorzien en het plafond en elektra vervangen. Tevens zullen de keuken en het magazijn onder handen worden genomen.

Omdat de ruimte voor het clubhuis door WVZ van de gemeente Zoetermeer wordt gehuurd en om de renovatie niet volledig op kosten van de vereniging kan worden verhaald, hebben wij eenzelfde presentatie aan de gemeente Zoetermeer gegeven. Ook zij waren zeer positief over de plannen en boden aan om de kosten van een nieuw plafond, elektra en een nieuw keukblok op zich te nemen. Tevens kregen wij de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen.

Eind mei hebben wij van de gemeente Zoetermeer te horen gekregen dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd. Recent heeft de gemeente ons geinformeerd dat in de zomervakantie hun werkzaamheden in het clubhuis kunnen doen. Dit is dus al op korte termijn en dat betekent dat de renovatie nu echt van start kan gaan. Daarom willen wij iedereen binnen SG-WZC, WVZ en ZVZ vragen wie zich in de aankomende twee a drie maanden beschikbaar wil stellen om ons bij de nodige werkzaamheden zoals slopen, schoonmaken, timmeren, verven, spullen ophangen e.d. te helpen. Veel handen maken immers licht werk. Daarnaast zouden wij graag willen weten of er leden binnen de vereniging zijn die vakkennis hebben op het gebied van elektriciteit, timmerwerk, etc.

Als u graag mee zou willen helpen, kunt u een email één van de naar onderstaande adressen sturen. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en kijken er nu al naar uit om een drankje in ons nieuwe clubhuis te kunnen drinken!

Danny Zwetsloot
e-mail: d.zwetsloot@liento.nl
t
el: 06-18171279
Tristan Ravestein
e-mail: tristan_ravestein@hotmail.com
tel: 06-47631051