De anders zo gewone woensdag ochtend training was vandaag zeer speciaal. De meervoudige wereldkampioene op de 400m 800m en 1500m vrije slag: Kate Ziegler verzorgde vandaag een borstcrawl clinic voor onze zwemmers en was daarom naar de Veur gekomen.

Kate Ziegler is een Amerikaanse zwemster die in 2005 twee gouden medailles won (800m en 1500m vrijeslag) bij haar eerste wereldkampioenschappen lange baan. Daarna heeft zij nog vaker deze titel geprolongeerd bij andere wereldkampioenschappen en toernooien. Het was dus een hele eer dat onze zwemmers van iemand met zoveel ervaring en expertise tips en training mochten ontvangen.

Eerst werden er twee groepen gemaakt, zodat er optimaal gezwommen kon worden. De tweede groep begon met de gewone training en zou later aan de beurt komen voor de clincic.

Kate begon met rotatie oefeningen om een zo stabiele lichaams houding in het water te krijgen, daarna volgden wat rompspanningsoefeningen en vervolgens sprint oefeningen. Voor de zwemmers best wel zwaar, want ze moesten vanuit het water sprinten zonder zich te kunnen afzetten van de muur. De sessie eindigde met tips over keerpunten.

Na het zwemmen was er tijd om vragen te stellen en hield Kate nog een praatje wat voor haar belangrijk was geweest tijdens haar zwem carriere. Opvallend was dat ze een heel belangrijk punt aansneed. Zij vond het heel belangrijk dat ze geleerd had zich goed te voelen in ongemakkelijke situaties, zodat je ook dan optimaal kan presteren. Zij was namelijk niet de snelste in haar team en voelde zich altijd gesteund door haar coach en ouders die nooit zijn opgehouden in haar te geloven zodat zij ook in zichzelf ging geloven dat ze alles kon bereiken wat ze maar wilde.

Dat was eigenlijk haar belangrijkste tip: “Believe in yourself!”

Na deze wijze woorden kon iedereen nog een handtekening vragen aan de gouden medaille voelen en een foto krijgen, en toen was het alweer tijd .

De tweede groep begon aan hun clinic en voor diegene die naar huis ging eindigde hiermee de woensdagochtend training.

Natuurlijk willen wij namens alle zwemmers Edwin Bruin en alle andere mensen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat Kate Ziegler bij ons de clinic heeft verzorgd. Heel hartelijk Dank!

Kate ZieglerDe foto’s staan hier!

De film van Kate staat hier!

20140212 Clinic Kate Ziegler 09