Zondag 9 februari werd er in het Pieter van de Hoogeband zwemstadion de finale van de Minioren Clubmeet gezwommen. In deze nationale wedstrijd strijden de 15 beste verenigingen van Nederland tegen elkaar.

In de voorronde van elke regio werd al bepaald welke vereniging naar Eindhoven mocht. In onze regio was de winnaar LZ 1886, WVZ eindigde als 4e en we hadden er al niet meer op gerekend dat we zouden mogen deelnemen aan deze Landelijke Arena Clubmeet. Gelukkig heeft onze zwemcommissie de organisatie van dit evenement naar zich toegetrokken zodat onze minioren wél mochten zwemmen en de sfeer mee konden maken van zo’n groot evenement. 

Het doel was dan ook niet om hoog te eindigen maar om met pr’s en veel plezier deze wedstrijd te beleven. Dat is zeker gelukt.

In het begin waren er nog zenuwen en werden vooral de jongere zwemmers overweldigd door de mensenmassa , warmte en lawaai, maar na de eerste diskwalificatie en valse start verliep de wedstrijd eigenlijk vlekkeloos voor WVZ. Vele pr’s werden verbeterd, en er werd gewerkt aan teamgeest door spelletjes te doen met elkaar.

Ook debuteerden er zwemmers in deze wedstrijd. Het waren Yasmine Elouach, Jari Zuiderwijk en Tim van Borselaer. Alle drie zwommen op hun eerste afstand, de 50m vrije slag, een pr ! Ook Alina van Dyke deed voor de eerste keer mee en zwom een goede estafette. Goed gedaan jongens!

Ook een speciale vermelding voor Feija de Bruin. Twee weken geleden schoot haar knie uit de kom en het zag er naar uit dat zij niet kon deelnemen aan de wedstrijd. Toch heeft zij er alles aan gedaan om op tijd hersteld te zijn voor deze dag en dat is haar gelukt. Weliswaar met brace en met een dosis voorzichtigheid zwom ze zelfs nog een kleine pr op de 100 vrij. Super goed gedaan!

20140209 Nationale Arena Club Meet 086In de individuele nummers zoals gezegd veel pr’s waaronder Arina 10 sec op de 100 vrij en Tristan 6 sec op dezelfde afstand. Ook Iris Spitter liet weer zien dat ze opdrachten zeer goed uitvoert . Op de 100m wisselslag zwom ze 10 seconden sneller dan de inschrijftijd .Ook Nouska gaat goed de laatste tijd en haalde van dezelfde afstand 6 sec af.

Bij de estafettes deden de jongens het super goed en werd er hard gezwommen en geen fouten gemaakt bij de overnames. Helaas hadden de meisjes minder geluk en werden wat fouten afgestraft door diskwalificaties. Al met al kwam met een zinderende gemengde estafette een einde aan deze bijzondere wedstrijd voor WVZ.

Geen podiumplaats voor ons, maar toch gingen de zwemmers niet met lege handen naar huis. Joke Bakker had voor elke zwemmer een herinnerings t-shirt gesponserd, de zwemcommissie beloonde iedereen met een zakje lekkers en de KNZB had een badmuts voor iedereen beschikbaar gesteld. Nadat er nog een groeps foto was gemaakt kon iedereen dan op huis aan.

Met nadruk willen wij langs deze weg laten weten dat onze dank uit gaat naar de zwemcommissie, naar de trainers, alle vrijwilligers en ouders die hebben mee geholpen om deze wedstrijd mogelijk te maken. Zonder jullie inzet hadden onze minioren dit niet mee gemaakt.

Heel hartelijk dank!!

De foto’s staan hier:

NationaleClubMeet2014