Twee WVZ-zwemsters in zwemploeg NTC Amsterdam.
Tes Schouten (2000) -uitkomend voor WVZ- heeft onlangs de overstap gemaakt van RTC Amsterdam naar NTC Amsterdam. Dat is prachtig nieuws en hiermee zet Tes een grote sportieve stap om zich nog verder te ontwikkelen.

Met Tes bestaat deze talentvolle zwemploeg nu uit twee WVZ-zwemsters en daar zijn wij natuurlijk best een beetje trots op. Valerie van Roon (1998) -eveneens uitkomend voor WVZ- traint sinds december 2016 bij de Amsterdamse ploeg en heeft nu Tes als trainingsmaatje erbij.
Onder leiding van trainer/coach Mark Faber zullen deze dames vast van zich laten horen dit seizoen.

Wat is een RTC en een NTC?
Binnen Nederland zijn er vier RTC’s (Regionaal TrainingsCentrum) actief: in Amsterdam, Den Haag, Drachten en Eindhoven. Daarnaast bestaan er twee NTC’s (Nationaal TrainingsCentrum), nl. in Eindhoven en in Amsterdam.

Doel van de RTC’s is het opleiden van de meest talentvolle jeugdzwemmers en eerstejaars senioren uit Nederland tot ‘NTC-niveau’. De NTC’s faciliteren de Nederlandse topzwemmers, die onderdeel zijn van het nationaal zwemteam. Om voor een NTC in aanmerking te komen, moet een zwemmer van internationaal niveau zijn (deelname EK, WK of OS). Binnen deze topsportprogramma’s kunnen zwemmers op verschillende niveau’s (talent tot Olympisch topzwemmer) zich verder sportief en maatschappelijk ontwikkelen (bron: website KNZB).

Acht WVZ-zwemmers in selectie RTC-Den Haag
Natuurlijk zijn we ook trots op de RTC-Den Haag zwemselectie. Onder leiding van trainer/coach Karin van Straaten zijn hier maar liefst acht WVZ-zwemmers actief: Adriaan, Chefanja, Christy, Claire, Inge, Quin, Rosey enThomas.

Leuk om te vermelden is dat sinds dit seizoen Ivo Stolk (SCOM/Zeehond ’73) vanuit het WVZ Talentencentrum is doorgeschoven naar de selectie van RTC-Den Haag.

Fulltime / Parttime
De zwemmers met * zijn nieuw. Fulltime zwemmers hebben minimaal 8 trainingen per week, parttime zwemmers hebben 1-5 trainingen per week.

Anne Palmans, sinds kort lid van WVZ en opgenomen in de selectie van RTC Amsterdam
Sinds afgelopen zomer is Anne Palmans overgekomen uit Dubai en is zij lid geworden van WVZ. Anne is opgenomen in de selectie van RTC Amsterdam waar zij onder de hoede van trainer/coach Kees Robbertsen traint.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen
Met al deze talentvolle zwemmers timmert WVZ flink aan de weg in zwemmend Nederland. Het leven van een (top)sporter is niet altijd even gemakkelijk met zoveel trainingsuren, studie en alles wat er nog meer bij komt kijken. Maar jullie talent, inzet en plezier in het zwemmen zullen vast leiden tot mooie prestaties. Heel veel succes allemaal!