Zwemseizoen weer gestart: Eerste wedstrijd minioren & junioren
Na dagenlang regen scheen zondag 17 september eindelijk weer eens de zon. Tijd om ervan te genieten. Maar niet voor de minioren en junioren van WVZ: voor hen stond de eerste wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Na een welverdiende vakantie liggen de eerste weken training alweer achter ons en was het tijd te kijken hoe de zwemmers ervoor staan.
WVZ was met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd in zwembad De Zijl in Leiden; van minioren 2/3 tot en met junioren.

Met de zon buiten regende het deze middag PR’s. Grote en kleine verbeteringen. De minioren 2 en 3 zwommen hun eerste tijden. Zonder iemand tekort te willen doen een paar bijzondere PR’s: Liza Voronov verbeterde haar tijd op de 400 meter vrije slag met 1 minuut en 8 seconden. Renzo Steller wist zijn tijd op de 100 meter vrije slag met 6 seconden te verbeteren en Fleur Kamminga haalde ruim 10 seconden van haar tijd op de 100 meter schoolslag af.
We eindigden deze lange middag met een spetterende estafette waarin de teams WVZ zowel op de eerste als de derde plaats wisten te eindigen.

We kijken terug op een mooie wedstrijd. WVZ slaagde erin bij veel afstanden de gehele top 3 in beslag te nemen. Bij de heren junioren op diverse afstanden zelfs de gehele top 4. Een goed begin van het nieuwe zwemseizoen.

Verslag: Ester van der Wiel
Foto’s: Kees Wassenaar; klik hier voor meer foto’s