In de vroege ochtend van zondag 24 september druppelden rond 7:30 uur de minioren en junioren binnen in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion in Eindhoven. De Nederlands Estafette Kampioenschappen stonden op het programma.

De minioren 5 en 6 en de junioren waren vertegenwoordigd. In de jongste categorie mochten de jongens met twee teams starten en de meiden met 1 team. Bij de junioren verschenen nog eens twee teams bij zowel de jongens als de meiden aan de start.
De boodschap vandaag was: genieten van deze wedstrijd en zoveel mogelijk punten binnen slepen.

De teams hebben prima gepresteerd. De meiden in het team junioren 1  (Alessia, Ananda,  Jade, Liza en Yrsah) eindigden in het totaalklassement op de vijfde plek, met ook een mooie 3de plek op de 4 x 100 meter schoolslag.

De meiden junioren 3 (Jelsie, Beatrice, Irma, Melanie en Feija) eindigden op de 16de plek.

Het was een spannende wedstrijd bij de jongens. Tijdens bloedstollende races werd gezwommen om de punten. De jongens minioren 6 en later (Daan, Denzel, Merlijn, Lucas, Floris) eindigden op een mooie vierde plaats. Het tweede team in deze categorie (Jisse, Bo, Renzo, Lucas en Janu) eindigde als 17de.

De jongens junioren 2 vertegenwoordigd door Tim, Bart, Abel, Anthony en Pepijn mochten het brons mee naar huis nemen en de jongens junioren 4 (Sean, Scott, Adriaan, Nikolas en Dylan) het zilver. Een fantastische prestatie!

Verslag: Ester van der Wiel
Foto’s  : Kees Wassenaar

Klik hier om alle foto’s te bekijken en klik hier om de uitslagen te lezen.