Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd -op zondag 1 oktober- ontving Thomas Jansen uit handen van voorzitter Marco de Bruin de gouden medaille voor zijn winst tijdens het afgelopen Lange Afstand Circuit 2016-2017 in de categorie junioren 3 & 4. Thomas bewijst hiermee eens te meer dat hij een zwemmer van de lange adem is. Gefeliciteerd Thomas!

Succesvol zwemseizoen voor Thomas
Thomas (2001), lid van de RTC-Den Haag selectie, won niet alleen het LAC Circuit in zijn leeftijdscategorie, maar was afgelopen seizoen ook bijzonder succesvol door o.a. het behalen van vele NJJK en OW-medailles, het behalen van diverse clubrecords maar bovenal bijzonder was zijn deelname aan het EJK Open Water in Marseille afgelopen zomer waar hij 14e van de 45 deelnemers (16-17 jaar) op de 7,5 km werd.

Het Lange Afstand Circuit (LAC)
Ieder jaar organiseert de KNZB het Lange Afstand Circuit (LAC). Per seizoen moet je, afhankelijk van je leeftijd 3 tot 5 afstanden zwemmen, verdeeld in twee periodes. De beste prestaties gelden en worden bij elkaar opgeteld en bijgehouden in het LAC-klassement. Wie na afloop van het seizoen de verplichte afstanden het snelste heeft gezwommen, wint het klassement in zijn/haar leeftijdscategorie.

WVZ succesvol afgelopen LAC-seizoen
Afgelopen seizoen waren er maar liefst 10 WVZ-zwemmers die een volledig LAC-klassement hebben gezwommen, ook aan jullie nog de felicitaties. WVZ eindigde afgelopen seizoen overall op de 8e plaats van de 288 verenigingen.

En ook komend seizoen start WVZ weer met een grote ploeg aan het LAC, veel succes allemaal!