Afgelopen weekend vond de de 3-daagse Amsterdam Swim Meet 2016 plaats. Tijdens deze eerste lange baan wedstrijd van het seizoen schreef RTC-WVZ schoolslagspecialiste Tes Schouten 2 EJK-limieten en 2 Nederlandse records op haar naam.

Amsterdam Swim Meet 2016
In het Amsterdamse Sloterparkbad was een team WVZ-zwemmers aanwezig. Naast de deelname van sterke buitenlandse zwemmers was ook de Nederlandse zwemtop in Amsterdam present. Zo zwom Jesse Puts, de kersverse wereldkampioen, dit weekend ook mee. Tussen de finales door werd de WK Windsor zwemploeg gehuldigd en werd er afscheid genomen van een aantal prominente zwemmers (o.a. Inge Dekker en Monique Nijhuis) die een punt achter hun topsportcarrière hebben gezet.

Tes Schouten in topvorm
Een aantal WVZ-zwemmers heeft dit weekend mooie PR’s en finaleplaatsen behaald. De meest in het oog springende zwemprestatie werd echter geleverd door Tes Schouten. Tes (uit Bodegraven) traint in het RTC Amsterdam bij trainer Kees Robbertsen. Daarnaast is Tes lid van onze zwemvereniging en zwemt zij mee met de competitie. Dit weekend wist Tes 2 EJK-limieten en 2 Nederlandse records voor 16-jarigen op haar naam te schrijven. Op de 50 meter schoolslag dook zij met haar tijd van 31.89 ruim onder de EJK-limiet van 32.50 en verbrak hiermee eveneens het bestaande Nederlandse record op deze afstand. Op de 100 meter schoolslag wist zij een tijd van 1.09.49 neer te zetten waarmee zij haar tweede EJK-ticket (limiet 1.10.77) behaalde en een opnieuw een Nederlands record noteerde. Met deze tickets op zak zal Tes volgend jaar voor de 3e keer afreizen om deel te nemen aan een EJK. De Europese Jeugd Kampioenschappen vinden volgend jaar zomer plaats in Netanya, Israël.

2016.ASM.Tes Schouten