Opnieuw kampioenschapsrecord voor Sophie en Tes en goud voor de dames estafette op afsluitende dag NJJK

6. /
  7. Opnieuw kampioenschapsrecord voor Sophie...

En ook op deze laatste dag van dit kampioenschap konden we weer volop genieten van goede resultaten, veel medaille winnaars en opnieuw een kampioenschapsrecord voor Sophie en Tes. Een prachtige afsluiting van een geweldig toernooi.

De meisjes junioren 1 kwamen als eerste aan de start voor de 100m schoolslag. Het was wederom Britta die hier een zilveren tijd op de klok zette. Bij de meisjes junioren 2 ging Sophie er gelijk vandoor. Met een voorsprong van ruim 2 sec zwom ze exact het kampioensrecord van Hinkelien Schreuder uit 1997. Deze 1.15,86 was natuurlijk wederom goed voor een gouden medaille. Daarna was het de beurt aan de meisjes junior 3. Er werd een ware strijd geleverd en pas op de laatste 50m werd duidelijk dat Claire toch de sterkste bleek te zijn. Met ruim 1 sec voorsprong pakte ze het goud. Inge werd 5e. In de voorronde plaatste Tes zich voor de finale. Hierna waren de jongens aan de beurt voor de 100m vrije slag. Alleen Anne startte op deze afstand en hij werd met een mooi pr 12e Ook de dames zwommen de 100 vrij. In de voorronde werd Isobel 15e. Esmee van Geest en Jasmijn zwommen rond hun eigen tijd.

Het programma werd vervolgd met de 200m wisselslag voor meisjes. Britta had op deze laatste ochtend nog veel energie over om op deze afstand nog een pr van 5 sec te zwemmen en nam zo haar 4e gouden medaille in ontvangst. Bij de junioren 2 werd Sophie 2e en Maaike behaalde een 18e plaats. Claire bewees wederom dat zij de snelste was op de 200m wisselslag. Met een pr van 2 sec en een voorsprong van 4 sec op de nummer 2 behaalde zij wederom een gouden medaille. Inge werd 5e. In de voorronde zwom Lauren een klein pr en Isobel rond haar eigen tijd. De jongens hadden als afsluitende afstand van de ochtend de loodzware 200m vlinderslag. Voor WVZ kwam alleen Thomas aan d20150201 NJJK estafettee start. Hij werd 6e.

WVZ kon zich geen mooiere afsluiting van de ochtendsessie wensen als de 4 x 100m wisselslag estafette voor dames. Marlinde, Inge, Sophie en Claire zwommen de sterren van de hemel waarbij Claire de afsluitende 100m vrije slag in 57.89! zwom. De samenwerking tussen deze 4 dames resulteerde in een eindtijd van 4.40,57. De 4 dames stonden even later trots met hun gouden medaille op het ereschavot. Een prachtige afsluiting van deze laatste ochtend sessie. Het middagprogramma begon gelijk met de finale 100m schoolslag. Met een fantastische race zwom Tes met een voorsprong van 4 sec op de nummer 2 het kampioenschapsrecord van Kim Busch uit de boeken. Tes finishte in de gouden tijd van 1:11.31. Vervolgens stond de 100 vrij voor de meisjes op het programma. Britta veroverde met een tijd van 1:01.78 haar vijfde gouden medaille van dit toernooi. Ook Sophie had nog energie over om ook op deze afstand een medaille te winnen en zwom de zilveren tijd. Christie zwom zichzelf naar een 21ste plek en Maaike werd 24ste. Daarna waren de jongens aan de beurt om de 200m wisselslag te zwemmen. Bij de junioren 2 werd Thomas 13e en bij de junioren 3 behaalde Noah met een pr van 3 sec een 6e plek. Jasmijn was de slotzwemster van dit toernooi voor WVZ Op de afsluitende 50m rugslag zwom zij de bronzen tijd en behaalde zo de laatste medaille van dit NJJK korte baan 2015. Op de laatste dag werden er 6 gouden medailles behaald (estafette team meisjes, Sophie, Claire, Tes en Britta 2 x) 3 zilveren (Britta en Sophie 2x) en 1 bronzen (Jasmijn) verdiend. En wederom 2 kampioenschapsrecords (Sophie en Tes). We kunnen niet anders concluderen dat dit een zeer succesvol toernooi was voor WVZ. Wij danken Karin, alle trainers en bovenal alle WVZ- en TC zwemmers voor 4 fantastische zwemsport dagen.