Kampioenschaprecords voor Sophie en Tes op derde dag NJJK

4. /
  5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. Kampioenschaprecords voor Sophie en...

Ook op deze derde dag boekten de WVZ zwemmers grote successen. Bij de junioren zwom Sophie op de 200m schoolslag een kampioenschaprecord en Tes deed hetzelfde bij de Jeugd. Gefeliciteerd dames met dit mooie resultaat!

Het ochtendprogramma van deze dag begon met de voorrondes van de 50m vlinderslag. Isobel werd 10e en Jasmijn plaatste zich voor de finale. Vervolgens werd door de meisjes de 100m rug gezwommen. Bij de junioren 1 was het wederom Britta die een gouden race zwom. Junior 2 Maaike behaalde het brons en bij de oudste meisjes pakte Claire het zilver. Jasmijn plaatste zich voor de finale op deze afstand.

Bij de jongens zwommen alleen Thomas en Anne de 200m vrije slag. Beide jongens werden 8ste. In de voorrondes zwommen Isobel en Esmee rond hun eigen tijd. De ochtend werd afgesloten met de 200m schoolslag dames. Britta behaalde wederom een gouden medaille en zoals al eerder veremld zwom Sophie een nieuw kampioenschaprecord, wat natuurlijk ook een gouden medaille opleverde. Inge werd 4e. Bij de voorrondes plaatsten Tes en Lauren zich voor de finale. Daarna was het weer tijd om naar de lunchruimte te gaan.

Het middagprogramma begon met de finale van de 50m vlinderslag die voor Jasmijn een bronzen medaille opleverde. Daarna waren de heren aan de beurt en Thomas behaalde met een mooi pr een 8ste plek. Wederom zwommen Noah en Anne naast elkaar en was het een spannende race om de 6e en de 7e plek die ook nu weer in het voordeel van Anne werd beslist. In de finale bereikte Jasmijn een 4e plaats. Vervolgens stond voor de dames de 200m vrij op het programma. Het was Britta die hier haar derde gouden medaille mee naar huis nam. Maaike zwom rond haar eigen tijd en Sophie pakte het zilver. Bij de junioren 3 nam Claire het goud voor haar rekening en Inge werd 6e.

De jongens sloten deze enerverende dag af met de 200m schoolslag. Alleen Noah stond aan de start en werd bij deze afstand 7e.

Tes én Lauren mochten de finale 200m schoolslag zwemmen. Het was Tes die hier het tweede kampioenschaprecord op deze afstand zwom en dus ook het goud in ontvangst mocht nemen. Lauren werd heel knap 7e. De dag werd voor de dames afgesloten met de loodzware 400m wisselslag. Sophie bruiste echter nog van energie en was ook op deze afstand wederom de snelste, dus goud! Inge veroverde in de volgende serie het brons op deze afstand.

En zo kwam er een einde aan weer een succesvolle dag die 6 gouden (Britta 2, Sophie 2, Tes en Claire), 3 zilveren (Claire, Britta en Sophie) en 3 bronzen (Maaike, Jasmijn en Inge) en 2 kampioenrecords opleverden. Wij zijn erg benieuwd wat er op de laatste dag ons nog te wachten staat en wensen de WVZ zwemmers wederom heel veel succes!