Zondag 10 maart stond alweer de vierde en laatste competitieronde in de Hoofdklasse op het programma. Zou WVZ1 de derde plek vast kunnen houden?

Trainers, coaches en 46 zwemmers kwamen in opperbeste stemming aan in Amsterdam. De hele ploeg had er zin in. Na de openingsestafette van de heren kwamen de individuele nummers waarbij vele pr’s sneuvelden. Enkele van de mooie prestaties zijn hierbij de bijna 6 sec. waarmee Amber Stienstra haar tijd verbeterde op de 200m rugslag, Anne Schuurmans en Joost de Roy van Zuydewijn hun tijden verbeterden met ca. 15 en 16 sec. op de 400m vrije slag en Bjarne van Straaten een pr zwom van ruim 5 sec. op de 100m vrije slag! De afsluitende estafettes werden door de jongens junioren afgesloten met een 1e plaats en de meiden eindigden op een welverdiende 2e plaats. 

Na vier competitieronden kan het eerste team van WVZ tevreden terugkijken en hebben de zwemmers de derde plaats veilig gesteld! Nu kan de ploeg in training voor de finale in de Hoofdklasse, welke op zaterdag 13 april a.s. in Amsterdam zal worden gezwommen. Hierin strijden de beste acht verenigingen van Nederland om de finaleprijzen.

Het tweede team van WVZ zwom uitstekend, en eindigde onder andere door de sterke teamspirit op een hele mooie zevende plaats in de landelijke C-competitie.