Bij de Talentcup in Amsterdam is zondag 3 maart prima gepresteerd door de afvaardiging van WVZ. Voor de oudste minioren konden prijzen worden gewonnen op 100 vrij, rug, school en vlinder. Bij de jongens viel WVZ hierbij 3x in de prijzen: Thomas won brons op de rug en na een spannende race goud op de vlinder. Bjarne zwom naar zilver op de schoolslag.

Talentcup 030313 ThomasVoor de junioren/jeugd was er bij deze sterk bezette wedstrijd een lang programma, dat werd afgesloten met finales over 50 meter in 2 leeftijdsgroepen.

WVZ was in deze finales goed vertegenwoordigd: Claire (rugslag), Lauren (schoolslag en vlinderslag), Valerie (schoolslag), Jasmijn (borstcrawl) en Jordy (rugcrawl en vlinderslag) hielden de WVZ-eer hoog. Na een eerste race met 8 finalisten moesten de snelste Talentcup 030313 Valerie3 zwemmers vrijwel meteen nog een keer racen om de definitieve plek op het erepodium te bepalen. Twee WVZ-zwemsters plaatsten zich voor deze extra race, en beiden gingen met een gouden medaille naar huis: Valerie was ontketend op de 50 schoolslag en Jasmijn had een uitstekende finish op de vrije slag!

Ook de overige deelnemers leverden vele prima prestaties. Een bijzondere vermelding is er voor Joost, die zijn eerste NJK-limiet binnen haalde door een heel mooi PR te zwemmen op de 100 school.