Nils, vertel eens iets meer over jezelf!
Ik ben 19 jaar. Ik ben in Groningen geboren. Daarna ben ik vrij snel met mijn ouders haar Pakistan verhuisd, waar mijn vader een diplomatieke post bekleedde. Na drie jaar Pakistan ben ik weer naar Nederland verhuisd, naar Schagen in Noord-Holland. Vervolgens zijn we na drie jaar Schagen verhuist naar New York. Hier heb ik de basisschool doorlopen en zijn we vier jaar gebleven. Van daaruit werd mijn vader voor drie jaar naar Djakarta uitgezonden. En sindsdien woon ik in Leiden. Sinds kort alleen, want mijn ouders zitten nu in Washington.

Nils,dit klinkt allemaal heel spannend.
Ik besef dat ik inderdaad tot nu toe een wat ander leven heb geleid dan de meeste leeftijdgenoten.

Ben je nog wel Nederlands gebleven of vind je jezelf meer een wereldburger?
Ik heb thuis altijd Nederlands gesproken met mijn ouders, maar mijn Nederlandse (schrijf) taalbeheersing is niet heel goed. Ik kan mezelf beter uitdrukken in het Engels. Nederlandse tradities zoals Sinterklaas hebben we wel altijd gevierd. Ik voel me wel Nederlander.

Wat doe je nu?
Momenteel studeer ik in Leiden: economie, bestuur en management, dit is gecombineerde studie dat valt onder de studie bestuurskunde.

Heb je nog broers of zussen?
Ik heb 1 broer, die woont en studeert in Schotland.

Hoe ben je uiteindelijk bij WVZ beland?
Ik ben al op mijn 4e jaar met wedstrijdzwemmen begonnen. In Nederland heb ik in mijn jeugd vier jaar onder Sjaak Juffermans getraind. Omdat Sjaak op een gegeven moment aangaf met pensioen te gaan, ben ik op zijn aanraden naar WVZ gekomen. Bij WVZ zwommen een heleboel sterke zwemmers van mijn leeftijd.

Heb je naast zwemmen nog andere hobby’s?
Ik heb veel gebasketbald en ik hou van duiken. Zo ben ik dive master; aanstaande zomer hoop ik in Florida weer lekker te kunnen gaan duiken.

Train je zelf nog?
Nee, want ik heb sinds vierjaar een vervelende schouderblessure. Ik heb inmiddels een aantal behandelingen ondergaan. Op 4 juni word ik geopereerd en het zou fijn om na de operatie weer lekker te kunnen trainen.

Wat vind je van het zwemkamp?
Ik vind het hartstikke leuk dat ik erbij ben en ik laat het allemaal rustig op me afkomen. Het is vrij uniek de opzet van dit zwemkamp; vanuit mijn jeugd ben ik alleen maar strak georganiseerde zwemkampen gewend . Op die kampen gingen we dan met een man of acht, vijf dagen lang, 2x per dag trainen en 1x per dag fitnessen. Verder was het veel rusten en werden er niet veel andere (gezellige) activiteiten georganiseerd, zoals dit wel het geval is op dit kamp.

Wat is je favoriete afstand?
Ik ben een lange afstand zwemmer. Ik ben Nederlands kampioen geweest op de 1500 meter bij de junioren 3.

Dank je wel Nils, leuk je beter te kennen!