Maandagavond ging groep 2B wat eerder aan tafel. Reden: om 19.00 uur stond het ‘dieren voeren’ op het programma. Er werd hier en daar wat giechelig op gereageerd, het klinkt natuurlijk niet zo stoer, maar dat bleek later wel anders te zijn. 

Allereerst werden wij bij aankomst van de eetzaal opgewacht met een erehaag van de voeballers van VV Spirit, die sinds gisteren ook met een grote groep hun kamp op ‘ons’ terrein heeft opgeslagen. En wat stond er op het menu? Een kipburger(broodje) met frites, of naar keuze macaroni en groenten. En natuurlijk kan er altijd fruit of yoghurt gepakt worden. Dat ging er in als koek!

Nadat ook de andere groepen weer terug kwamen van hun zwemtraining en aan tafel gingen, vertrok groep 2B onder leiding van Liesbeth, Marian en Dian richting de dieren. Bij aankomst zat een oudere meneer (naar later bleek de oude eigenaar van het kamp) ons al op te wachten. Hij vertelde enthousiast welke dieren er allemaal gevoerd mochten worden: allereerst was er een groot konijnenhok waar de konijnen ook opgepakt en geaaid mochten worden. Daarnaast stonden er in de grote weide een hele kudde lama’s, damherten, kalkoenen, kippen, geitjes en divers ander pluimage. Iedereen kreeg een bakje voer en mocht door het draaihekje de weide in. Zodra het hekje was gepasseerd ‘stormden’ de lama’s met hun lange nekken en graaiden naar het voerbakje hetgeen tot hilarische, en voor sommigen wat angstige, momenten leidde. Maar alles went, en ook de angsthazen onder ons, hebben zich allemaal tussen de dieren gemengd. Enne,lama’s spugen echt, maar volgens onze meneer zijn het een van de vriendelijkste diersoorten. De foto’s op de website brengen dit leuke uitje mooi in beeld!