Zondag 11 oktober 2015 stond de eerste miniorenwedstrijd op het programma. Daarvoor werd afgereisd naar het Hofbad in Ypenburg waar 37 WVZ-minioren hun krachten konden meten met andere kinderen uit de regio.

Voordat de wedstrijd begon, werd eerst een aantal zwemmers voorgesteld te weten Nila, Alyssa, Adriaan, Scott, Oliver en Kirsty, zij namen voor de eerste keer deel aan een miniorenwedstrijd. Hopelijk zullen we de namen van deze WVZ-zwemmers nog vele malen horen klinken, zowel bij de toekomstige starts als bij de prijsuitreikingen.

De WVZ-zwemmers hadden bijzonder goed gepresteerd. Op 18 nummers was de oogst voor WVZ-zwemmers:
11 x goud
7 x zilver
4 x brons

Bovendien sneuvelden er bij de meisjes maar liefst 16 PR’s (bij 36 starts). De jongens lieten minder dan 50% van hun PR’s intact (23 PR’s op 41 starts). Een prestatie waar zowel de kinderen als de trainers en coaches trots op kunnen zijn, en de ouders natuurlijk ook.

De meest opvallende PR’s waren er voor:
–  Iris Spitter: 8 seconden verbetering op de 100 m schoolslag;
 – Yrsah Verheijen: 11 seconden verbetering op de 100 m schoolslag;
 – Scott Jansen 10 seconden verbetering op de 200 m rugslag (junioren 2);
– Oliver Mogensen: 8 seconden verbetering op de 100 m rugslag;
– Joost de Roode: 9 seconden op de 100 m vrije slag;
– Amelia Kuraesin: 10 seconden op de 100 m schoolslag;
 – Alina van Dijke: 17 seconden verbetering op de 200 m schoolslag;
– Leverne van Wanum: 10 seconden op de 100 m schoolslag.

Dat je niet alleen hard moet kunnen zwemmen maar ook af en toe geluk moet hebben liet Abel te Riele op de 100 m vrije slag zien. Vooraf was afgesproken dat de 1 startsregel van toepassing zou zijn. Maar na zijn valse start werd de wedstrijd toch afgefloten en mocht hij opnieuw starten. Deze tweede kans greep Abel met beide handen aan: een PR met 1:10 en een gouden medaille.

Niet alleen geluk, maar ook gewoon veel plezier in het zwemmen kan je ver brengen. Dat liet Alina van Dijke zien op de 200 meter schoolslag. Zij kreeg van de trainer de opdracht mee om niet te focussen op de tijd maar gewoon met veel plezier te zwemmen. Dit resulteerde in een PR van maar liefst 17 seconden. Ik ben erg benieuwd of dit bij andere kinderen ook zou werken, hoewel ik de indruk heb dat al heel erg veel kinderen met veel plezier zwemmen.

We zien uit naar de minioren Clubmeet waar onze minoren het moeten opnemen tegen andere clubs uit onze regio. Als ze hun prestaties doorzetten dan moet het lukken om een finaleplaats op de landelijke clubmeet te bemachtigen.

Foto klein