Op 26 januari werd alweer de 3e minioren wedstrijd van dit seizoen gezwommen in de Waterthor.

Voor de alleroudsten stond er de 400m vrij op het programma. De meisjes minioren 5: Arina, Jennata en Puck begonnen wat aarzelend, omdat het de eerste keer was dat ze dit in een wedstrijd moesten zwemmen. Alle drie zetten ze een tijd neer van rond de 8 minuten. Ze weten nu hoe ze hun race moeten indelen en ook dat het de volgende keer harder kan.

Na de 400 vrij sloten ze hun wedstrijd af met de 100m wisselslag. Alleen Jennate slaagde hierbij een pr te zwemmen van 4 sec.

De jongens minioren 6 begonnen met de 100m wisselslag. Thijs zwom weliswaar boven zijn tijd, maar het was wel goed genoeg voor een zilveren medaille. Dylano pakte met een klein pr het brons.

De jongens sloten hun wedstrijd af met de 400m vrij. Thijs voelde zich niet goed en heeft deze afstand dan ook niet gezwommen. Voor Alexander was het de eerste keer en hij heeft het goed gedaan. Niels van Noort had zijn zinnen gezet om onder de 6 minuten te zwemmen en zijn inspanning werd beloond met een pr van 5 sec en een bronzen medaille.

Bij de allerkleinste meisjes had Leverne eindelijk gezelschap. Iris Spitter liet zien dat zij heel netjes kan zwemmen. De hele 100m wisselslag werd keurig gezwommen en leverde haar een tijd op van 2.14.09. Een fantastisch debuut! Zij sloten de wedstrijd af met de 50 vrije slag .

Bij de jongens minioren 4 liet Jasper zien dat hij opdrachten goed kan uitvoeren. Met volle overtuiging en met 2 dikke pr’s won hij beide afstanden in zijn leeftijdsklasse en ging met 2 gouden medailles naar huis.
Bij de meisjes minioren 4 zwom Nouska van Strien als vanouds en pakte bij de 200m wisselslag en bij de 50m vrij het brons. Feija werd 5e en 7e.

Bij de jongens minioren 5 zwom alleen Max hij werd bij de 50 vrij 14e en bij de 200m wisselslag 12e.

Bij de minioren wedstrijd mogen ook altijd de junioren 1 en 2 zwemmen.

Bij de dames werd de top 10 bij de 200m wisselslag gedomineerd door WVZ: Eline won het goud met een dik pr, Nicole het zilver met een pr van 19sec! Amber greep net naast de medailles, maar wel een pr van 7 sec. Sade werd 6e maar liet zien dat ze heel erg vooruit is gegaan.

Ook bij de 200 vrij was het een WVZ feestje. Ook hier werd Eline eerste, Nicole 2e en Amber liet zich niet opzij zetten en eindigde netjes als 3e.

Bij de jongens werd Jasper Breugem 2 keer 1e! Bij de 200m vrije slag zwom hij nog 5sec van zijn tijd af. Dit zou hem een NJK limiet hebben opgeleverd als de inschrijving nog niet gesloten was. Joost pakte met een pr van 3sec het zilver. Bjarne had geen medaille maar wel een pr van 10 sec en werd 5e.

Ook bij de 200m wisselslag was het wederom Jasper die het goud voor zijn rekening nam en Joost het zilver.
Met de junioren als afsluiting kwam er een einde aan een lange middag ,waarin onze zwemmers met wisselend resultaat hebben gezwommen.

Voor de minioren staat er in het weekend van zondag 9 februari een geweldig zwemevenement op het programma. De landelijke clubmeet die door WVZ in Eindhoven georganiseerd wordt.

Daardoor mogen wij daar ook zwemmen. Het belooft een gezellige zwemmiddag te worden ! Vergeet niet toegangskaarten te bestellen bij Liesbeth Zeiger of bij de zwemcommissie. (Voor iedereen die meehelpt in de organisatie zijn kaarten geregeld.) Het is de enige mogelijkheid om als toeschouwer naar binnen te mogen.

Retteketeteketet !!! WVZ!