Ook deze tweede dag was er weer een hele mooie voor de zwemmers van WVZ.

Een goede dag voor Clair Verkijk die op alle afstanden die ze vandaag zwom goud behaalde. Inge nam een gouden en een bronzen medaille voor haar rekening en Jasmijn nam een zilveren en een bronzen medaille mee naar huis. 

De dag begon met de 100m rugslag, voor de meisjes. Voor WVZ zwom alleen Claire deze afstand, die ze dan ook met ruime voorsprong won en dat leverde haar dan ook de eerste gouden medaille op. Bij de junioren 2 zwom Jasmijn Boon zich naar het zilver.

Vervolgens verschenen de jongens aan de start met de 200m vrij. Bij de junioren 1 zwom Thomas een mooi pr van 5 sec ,wat hem een 10e plaats opleverde. Bij de junioren 2 zwom Anne zich naar een 7e plek in een tijd van 2.08.40 Ook Matthijs zwom deze afstand en eindigde met een pr van 2 sec op de 36ste plek.

Het volgende programma voor de meisjes was de 200m schoolslag. Bij de junioren 2 was het alleen Inge die hier aan de start verscheen en met na een spannende race toch het goud veroverde! Lauren zwom bij de junioren 3 dezelfde afstand en eindigde op de 5e plek.

Als afsluiting van de morgen stond er nog de 200m wisselslag voor de jongens op het programma. Thomas Jansen eindigde hiermee op de 6e plek in een tijd van 2.35.20. Bij de junioren 2 behaalde Daniel een 35e plek en Anne werd met een pr van 2 sec 11e.

Daarna was het weer tijd om te gaan lunchen. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd en na het eten was er nog genoeg tijd om lekker te relaxen voor de zwemmers en gezellig koffie te drinken voor de ouders. Voordat iedereen er erg in had was het alweer tijd om naar het zwembad te gaan.

De jongens beten het spits af met de 100m rugslag. Thomas zwom een mooi pr van 2 sec en werd 7e. Bij de junioren 2 eindigde Anne op dezelfde afstand als 8e. Voor deze twee jongens zat de dag erop en zij konden zich dan ook al omkleden.

De meisjes hadden dan nog twee afstanden te zwemmen voordat zij naar huis konden.

Bij de junioren 2 200m vrije slag was het wederom Claire die met volle overtuiging de eerste plaats, en dus haar 2e gouden medaille opeiste. Inge eindigde als 3e met een mooi pr van 4 sec. Jasmijn Boon eindigde als 12e bij de junioren 3.

Daniel was de enige jongen die de 200m schoolslag zwom voor WVZ Met een mooie pr van 2 sec werd hij 6e in de junioren 2 leeftijdsgroep.

De dag werd afgesloten door de 200m wisselslag. Opnieuw liet Claire zien dat ze oppermachtig is. Met een pr van 4 sec en een voorsprong van 3 sec op de nummer 2, pakte ze haar 3e gouden medaille. Inge zwom ook een pr van 3 sec maar greep net naast het brons. Ging de 200 vrij niet helemaal zoals Jasmijn gewild had, bij deze afstand zwom ze weer een pr van 6 sec en behaalde daarmee een bronzen medaille. Ook Lauren zwom een dik pr van 6 sec en eindigde daarmee op de 9e plek.

Ook bij deze 2e NJK dag hebben de zwemmers fantastische resultaten behaald en mooie dingen laten zien. Wij kijken uit naar morgen en zijn benieuwd wat de laatste dag van de NjK ons zal brengen.

De foto’s van deze dag staan hier.

De video’s van de wedstrijden staan hier