Anne Schuurmans (2000), oud WVZ-zwemmer en sinds augustus wonend in Abu Dhabi, heeft vandaag deelgenomen aan het Abu Dhabi Swim Festival 2016. Hieronder het verslag van zijn race.
Op deze prachtige zaterdagmorgen ging al heel vroeg de wekker. Om half 8 waren we aanwezig in de tuinen van het Emirates Palace, waar het Swimfestival plaatsvond. Nadat Anne zich geregistreerd had en we een beetje hadden rondgekeken, begonnen ook al de eerste wedstrijden. Dat was wel heel fijn want het was al vroeg zeer warm. De zee temperatuur is ongeveer 28-30 graden in de ochtend, terwijl overdag de temperatuur rond de 33 graden ligt met een gevoelstemperatuur van 37 graden. Best warm dus!

Anne

Start
Om half 10 was Anne aan de beurt en gebruikte hij zijn wachttijd om zijn teamgenoten aan te moedigen die eerder op de dag de halve mijl zwommen. Deze race pakte goed uit voor zijn zwemteam, want de eerste 3 zwemmers ( 2 jongens en een meisje ) waren alle drie zwemmers van de 4th lane Swim Academy (Anne’s zwemclub). Zo’n open water wedstrijd is goed om elkaar te leren kennen en te weten welke ouders bij welke kinderen horen. Intussen klom de temperatuur op en werd het toch wel echt warm. Anne maakt zich op voor de start en intussen was Olympisch Kampioene Sharon van Rouwendaal ook al gespot. Zij zou ook de mijl (1609 mtr) zwemmen en bij het verzamelpunt hadden we een goed overzicht . Na nog een korte briefing ging de race van start met een enorm hard toeter geluid. Daarna was het moeilijk te zien voor de toeschouwers wie er voor lag, maar Anne‘s lange armslag is toch wel herkenbaar en tot de eerste boei lag hij op kop. Daarna ging het de haven uit en al gauw was het niet meer duidelijk wie waar zwom. Naast Sharon van Rouwendaal die de race meezwom, waren er ook lokale helden aanwezig. Nada Al Bedwawi: zij is de eerste Olympische UAE zwemster die haar land mocht vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen en de Al Jasmi broers die een Guinness Book of Record hebben staan voor het eerste estafette team dat uitsluitend uit broers bestaat en daarnaast hebben zij ook deelgenomen aan de Short Course Worlds. Al deze mensen waren makkelijk toegankelijk en er heerste een gemoedelijke sfeer.

Finish
Na een kwartier haasten we ons naar de finishboog op het strand om te kijken of Sharon al in zicht was. Zij kwam inderdaad als eerste aan en na 1,5 minuut kwam Anne als tweede over de finish. Ook tussen Anne en de derde plek zat wederom weer 1,5 minuut. Ook de Nederlandse ambassadeur was aanwezig en hij vond het natuurlijk ook leuk dat een landgenoot als eerste na de Olympische Kampioene was geëindigd. Daarna was het wachten op de prijsuitreiking. Anne ontving zijn prijs uit handen van één van de estafette broers. En natuurlijk stond Anne tussen de twee vrouwelijke Olympische zwemsters op het podiudm en kreeg hij een hand van alle officiële genodigden. Na deze ceremonie werd het tijd om naar huis te gaan, aangezien de temperatuur zo hoog was opgelopen dat het niet meer aangenaam was om te blijven. Het was een geslaagde ochtend en hopelijk voor herhaling vatbaar!

anne abu dhabianne prijsuitreiking