4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Springsters WVZ op het...

Annemarijn Bal en Maaike Kemps van WVZ Zoetermeer hebben in het weekend van 9 juni t/m 11 juni meegedaan aan het Nederlands Junioren Kampioenschappen Schoonspringen “NJK” van de KNZB in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven. Dit jaar kwamen Annemarijn en Maaike beide uit in de klasse “meisjes A”. De vrijdag begon voor de springsters al heel goed tijdens de Synchroonwedstrijd op de 3 meter plank veroverde zijn een keurige tweede plaats en werd bij hun de Zilvere medaille omgehangen.

Zaterdag was het de wedstrijd op de 3 meter plank, deze bestond uit twee wedstrijden, een voorronde- en een finale wedstrijd. De springers die bij de eerste zes plaatsen eindigde tijdens de voorronde wedstrijd, plaatsen zich voor de finale wedstrijd. Tijdens de voorronde sprongen de springers 9 verschillende sprongen uit verschillende richtingen. Annemarijn behaalde tijdens de voorronde een 4de plaats en Maaike een 8ste plaats. Maaike miste daardoor net de finale wedstrijd en Annemarijn ging als 4de door. Tijdens de finale wedstrijd waar de springers 4 vrije sprongen lieten zien, kon Annemarijn zich niet verbeteren en behaalde een 5de plaats.

Zondag was de wedstrijd op de 1 meter plank voor de springers, die ook bestond uit een voorronde- en een finale wedstrijd. Annemarijn behaalde in de voorronde een 6de plaats en Maaike een 10de plaats. In de finale wedstrijd verbeterde Annemarijn wel haar punten totaal maar kon niet stijgen in het klassement en bleef op de 6de plaats.
Annemarijn en Maaike hebben op alle onderdelen tijdens het “Nederlands Junioren Kampioenschap” een goede prestatie neergezet en gingen trost met de Zilveren Medaille behaald bij het Synchroon Schoonspringen terug naar Zoetermeer.