Medaille regen voor springers WVZ bij NK-B Schoonspringen.

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Medaille regen voor springers...

De KNZB “Breedtesport Kampioenschappen schoonspringen van Nederland 2015” 1- en 3 meter plank werd afgelopen weekend gehouden in het “Hofbad” in Den-Haag (Ypenburg). Aan deze wedstrijd deden vier schoonspringers(sters) van WVZ mee die in vier verschillende klasse uitkwamen. In deze wedstrijd moeten de Schoonspringsters afhankelijk van de klasse waarin zij uitkomen uit twee tot vier verschillende richtingen springen. De sprongen bestaan dan uit voorwaartse-, achterwaartse-, binnenwaartse- en contra sprongen in verschillende moeilijkheidsfactoren. De springsters in de E- klasse moeten vier sprongen doen , in de D-Klasse 5 sprongen en de C-Klasse zijn dat zes sprongen waarbij de eerste twee tot drie uit verschillende richtingen zijn.

Wedstrijd 3-meter plank

De dag begon voor de springers van WVZ gelijk goed op de 3 meter Sacha Roos behaalde bij de meisjes-C een 1ste plaats, werd NK-B Kampioen en met de Gouden Medaille beloond. Fabrizio Ledda behaalde bij de jongens-C de 1ste plaats en werd ook NK-B Kampioen en beloond met een Gouden Medaille. In de wedstrijd meisjes-D op de 3 meter behaalde Rianne Van Ettinger ook een 1ste plaats, werd NK-B Kampioen en ook beloond met de Gouden Medaille. Twan wijn behaalde in zijn wedstrijd Jongens-B op de 3 meter een keurige 2de plaats en won daarmee een Zilveren Medaille.

Wedstrijd 1-meter plank

Ook op de 1-meter plank werden ook goede resultaten behaald door de springers, alle vier de springers behaalde daarin een medaille, Rianne van Ettinger behaalde in haar wedstrijd bij de meisjes-D een mooie 2de plaats en een Zilveren Medaille, Sacha Roos behaalde in haar wedstrijd bij de meisjes-C ook een 2de plaats met de daarbij behorende Zilveren Medaille. De laatste twee springers Twan Wijn in de wedstrijd jongens-B en Fabrizio Ledda bij de jongens-C behaalde in hun wedstrijd een 2de en een 3de plaats en werden beloond met de Zilveren en Bronzen Medaille

Voor alle springers(sters) een heel goed resultaat zij hebben WVZ heel goed vertegenwoordigd op deze “Breedtesport Kampioenschappen 2015” in Den-Haag en name gezamenlijk 8 Medailles mee naar Zoetermeer.