3de plaats in KNZB Breedtesport competitie 2016-2017 voor Schoonspringers WVZ

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. 3de plaats in KNZB...

Super trots zijn alle springers van WVZ met de 3de plaats die zij veroverd hebben met de Landelijke Breedtesport Competitie Schoonspringen 2016-2017 van de KNZB. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden gehouden in Zoetermeer (2x), Eindhoven, Amsterdam en Den-Helder. In deze wedstrijden worden er allerlei sprongen door de springers(sters) uitgevoerd van de kant of mini trampoline, de 1 meter- en de 3 meter plank en wordt er tijdens de wedstrijd ook de lenigheid getoond door diverse droogoefeningen uit te voeren. De springers worden op elk onderdeel per uitvoering/sprong door een jurylid beoordeeld en wordt daarbij een cijfer gegeven voor de sprong of uitvoering, deze punten worden later bij elkaar opgeteld en daaruit wordt het klassement opgemaakt. De beste vier resultaten uit deze 5 wedstrijden tellen mee voor het individuele klassement voor de springer(s) en door een goed resultaat bij het individuele klassement te behalen scoor je punten voor het verenigingsklassement. Als de springer(ster) in het individuele klassement in de top 12 eindigt in zijn of haar klasse dan scoor je punten voor het verenigings- en individuele klassement. In totaal deden er 9 Schoonspring verenigingen mee met in totaal ongeveer 114 springers(sters). Daarom is het super goed dat WVZ met relatief weinig springers(sters) en alleen 2 x per week training dit jaar weer in de top drie van de Landelijke Breedtesportcompetitie geëindigd zijn.

Individuele wedstrijd

Ook waren er in de individuele wedstrijd bij de laatste wedstrijd in Den-Helder podium plaatsen voor de Schoonspringsters van WVZ. In de Categorie-E (9 jaar en jonger) behaalde Nikita Feijtel een Bronzen Medaille door de 3de plaats te veroveren, Esmee Dekker een 5de plaats, 6deplaats voor Michelle Druif, 7de plaats voor Arjen van Ettinger en een 13de plaats voor Mika Steven. In het eindklassement behaalde Nikita Feijtel de Zilveren Medaille met de 2de plaats, Esmee Dekker behaalde de 6de plaats, Arjan van Ettinger een 8ste plaats, 13de plaats was voor Mika Steven en een 20ste plaats voor Michelle Druif. In de Categorie D (10 en 11 jaar) behaalde Lindsey Van Krieken een 6de plaats. In het eindklassement behaalde Lindsey van Krieken de Bronzen Medaille door op de 3de plaats te veroveren. In de Categorie C (12 en 13 jaar) behaalde Rianne van Ettinger in Den-Helder een Zilveren Medaille door de 2de plaats te veroveren. In het eindklassement werd Rianne van Ettinger door het behalen van de 1ste plaats “Breedtesport Kampioen”. In de categorie-A, behaalde Chiara Ledda een Bronzen medaille door het behalen van de 3de plaats. Ook in het eindklassement behaalde zij een 3de plaats en mocht daar ook de Bronzen Medaille in ontvangst nemen. Dankzij alle resultaten van alle springers(sters) opgeteld behaalde WVZ dit jaar weer een derde plaats en werd de beker meegenomen naar Zoetermeer.