In het weekend van 20 en 21 februari mochten 7 kinderen meedoen met de jaargangfinale. Jasper mocht na een paar dagen ziek te zijn geweest starten op de 200 meter wisselslag. Maar hij liet zich niet weerhouden door deze tegenslag en behaalde een mooie 16e plaats door er volledig voor te gaan.

Amelia mocht drie keer zwemmen en deed dit met twee forse PR’s en werd zelfs een keer 7e op de 100 meter rugslag.

Abel mocht vier keer starten; dit was goed voor even zoveel PR’s. Hij zwom tevens de grootste PR door op de 400 meter vrije slag zijn PR met maar liefst 13 seconden aan te scherpen. Zijn beste prestatie was een 8e plek op de 400 meter vrije slag.

Jade startte twee keer en behaalde ook twee PR’s met zelfs een 11e plek op de 100 meter wisselslag.

Tim startte op de 100 meter schoolslag. Hij zwom 2 seconden sneller dan ooit te voren, maar een jurylid gooide roet in het eten door te zien dat hij incorrect de kant aantikte.

20160220 Speedo Jaargangwedstrijden 07Nurlaylah en Jelsie wisten het zeer spannend te maken door te strijden om podiumplaatsen. Het klapstuk hierbij was wel Nurlaylah op de 100 meter vlinderslag die vrijwel gelijktijdig aantikte met een meisje uit Nijmegen. Maar omdat Nurlaylah slechter uit kwam moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. Uiteindelijk had ze 1 tweede plek en 2 derde plekken dankzij de PR’en die ze wist te realsieren.

Jelsie zwom op 6 afstanden sneller dan ooit tevoren en behaalde daarmee drie keer zilver en een keer brons.

Minstens net zo belangrijk als de bovenstaande prestaties was de gezelligheid en sportiviteit die de WVZ’ers beleefde. Vanaf de tribune was het erg mooi om te zien hoe de trainers en zwemmers er een mooi weekend van hebben gemaakt.

Foto klein