WVZ verschijnt met 17 zwemmers aan de startblokken tijdens de Amsterdam Swim Cup die vrijdag 20 oktober van start gaat in het Sloterparkbad. Van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober wordt dit zwemtoernooi georganiseerd waaraan veel (inter)nationale zwemmers deelnemen. Voor de Nederlandse zwemtoppers is dit de laatste mogelijkheid om zich te kunnen kwalificeren voor het EK korte baan in december (13-17) in Kopenhagen.

De WVZ-zwemmers
Namens WVZ starten  7 wedstrijdzwemmers, 8 Haagse RTC-WVZ zwemmers en 2 Amsterdamse NTC-zwemsters. Daarnaast zijn er ook nog 2 junioren die meedoen aan het NK junioren 1500m dat tussen de series en finales op vrijdag plaatsvindt.

Wedstrijdzwemmers
Onze wedstrijdzwemmers Grace Anderson, Feija de Bruin (para), Eline Duynisveld, Lauren van IJll, Noah Legerstee, Joost de Roy van Zuydewijn en Anne Schuurmans wisten met hun limieten zich te plaatsen op hun favoriete afstanden. Het behalen van deze limieten is al een prestatie op zich; veel succes allemaal!

RTC-WVZ zwemmers
Ook de Haagse RTC-zwemmers onder leiding van trainer/coach Karin van Straaten zijn dit weekend present: veel succes dit race weekend: Christy Geurts, Quinn van den Heuvel, Thomas Jansen, Rosey Metz, Chefanja Nunes, Adriaan Provó Kluit, Claire Verkijk en Inge Vieveen.

NTC-zwemmers
Tes Schouten en Valerie van Roon zwemmen een thuiswedstrijd. Deze dames trainen namelijk dagelijks met de NTC-ploeg onder leiding van Mark Faber in het Sloterparkbad. Valerie heeft de EK-limiet voor de 50m vrij al op zak (gezwommen tijdens World Cup Berlijn) en Tes is op jacht naar limieten op de 50m en 100m schoolslag. We zijn benieuwd naar jullie races, veel succes!

Feija de Bruin opgenomen in NTC-paralympische zwemploeg
Dit weekend zal Feija de Bruin (junioren 3) voor het eerst uitkomen als lid van de Paralympisch zwemploeg. Feija is onlangs opgenomen als ‘belofte’ in de NTC-paralympische zwemploeg en zal door coach Jeanet Mulder worden begeleid. Gefeliciteerd Feija en veel succes!

NK junioren 800m/1500m
Tussen de series en finales op de 1e dag van de SwimCup zullen Abel te Riele en Dylan Jansen mee doen aan het NK 1500m. Zet hem op heren, veel succes op deze lange afstand!

Foto: bron website TeamNL