Afgelopen weekend is de 2e ronde wedstrijden gezwommen van de landelijke zwemcompetitie. Na een goede eerste ronde was het al vooraf duidelijk dat het de 2e ronde een stuk lastiger zou worden. Een aantal zware zwemnummers kon onvoldoende worden bezet, waardoor WVZ deze ronde genoegen moest nemen met een 8e plaats. In de totaal rankschikking bleef de 4e plaats behouden.

In het zwembad aan de Sportboulevard in Dordrecht zorgden de teams van WVZ uit Zoetermeer, MNC uit Dordrecht, de Dolfijn uit Amsterdam en de Columbiaan uit Voorhout voor het nodige spektakel. De 4 finalisten uit de hoofdklasse van vorig seizoen brachten een groep zwemmers van hoog niveau bij elkaar die om het uiterst streden voor iedere seconde.

De WVZ zwemmers presteerden individueel uitstekend, met maar liefst 59 nieuwe persoonlijke records. Een bijzondere vermelding voor de 13 jarige Jasmijn Boon en Anne Schuurmans die beiden voor het eerst onder de minuut doken op de 100m vrije slag. De vooruitgang op individueel niveau stemden hoofdtrainers Robin van Aggele en Karin van Straaten tevreden, ondanks het wat tegenvallende teamresultaat.

In het tussenklassement zijn de verschillen na deze 2e ronde zeer klein geworden en daarmee is de spanning in de hoofdklasse weer helemaal terug. Het vooraf gestelde doel van een top-5 klassering, met mogelijk een herhaling van de 3e plaats van vorig seizoen, bestaat zeker nog tot de mogelijkheden.

Het 2e team van WVZ dat uitkomt in de landelijke C-Klasse zwom een prima 2e ronde. Er werden belangrijke punten ingelopen op de concurrentie. Er werd goed gezwommen met vele PR’s!

Hieronder de uitslagen:

{rsfiles path=”Wedstrijdzwemmen/Wedstrijduitslagen/20131110_Hoofdklasse_deel2_Dordrecht.pdf”}

{rsfiles path=”Wedstrijdzwemmen/Wedstrijduitslagen/20131110_B_C_Competitie_deel2_voorschoten.pdf”}

En taart voor Jasmijn en Anne!

Taart 3