Tweede Paasdag was het zover: het WVZ Clubkampioenschap 2018 stond op het programma. Terwijl het buiten druilerig weer was en de paashaas in geen velden of wegen was te bekennen, druppelden rond 13.15 uur de WVZ’ers het zwembad binnen. Van de allerjongste JIO zwemmers tot de oudere Master zwemmers: met de inschrijving van 77 zwemmers en 360 starts een zeer goede opkomst. En met de deelname van een aantal gastzwemmers van Widex GZC Donk en de Watervogels werd het clubkampioenschap een officiële wedstrijd. Hartelijk dank gastzwemmers!

De JIO (Jeugd-in-Opleiding) zwemmers en de minioren
Voor de JIO-zwemmers (de allerjongsten) en de meisjes junioren 1 en jonger én de jongens minioren 6 en jonger konden er medailles per programmanummer gewonnen worden. Super spannend, want sommige zwemmers hadden weinig tot geen wedstrijden gezwommen. Zo zwom Danique Baert (2011) haar allereerste wedstrijd op de 25m schoolslag. Knap hoor!

De JIO-zwemmertjes (zowel de jongens als de meisjes) als ook de minioren 1 zwemmers mochten hun zwemkunsten laten zien op 3 afstanden: de 25m schoolslag, de 25m vrije slag en de 25m rugslag. De minioren 2 zwemmers en ouder uit de wedstrijdploeg zwommen mee met de oudere zwemmers.

Dit zijn de JIO-medaillewinnaars:

Meisjes      25m schoolslag Minioren 1 en 2      Malin, Chloé, Maya
Jongens 25 m schoolslag Minioren 1 en 2 Tim, Girish, Jayton
Meisjes  25m schoolslag Minioren 3 en 4 Solana, Amani, Tara
Meisjes 25m vrije slag Minioren 1 en 2 Malin, Chloé, Maya
Jongens 25m vrije slag Minioren 1 en 2 Girish, Tim, Jayton
Meisjes  25m vrije slag Minioren 3 en 4 Solana, Amani, Naomi
Meisjes 25m rugslag Minioren 1 en 2 Malin, Maya, Chloé
Jongens  25m rugslag Minioren 1 en 2 Tim, Jayton, Jan Peter
Meisjes 25m rugslag Minioren 3 en 4 Amani, Solana, Naomi

 

En dit zijn enkele andere medaillewinnaars (zie link hieronder voor meer foto’s):

Jongens 200m vrije slag Minioren 4 en later Esger, Esh, Fabian
Jongens 200m vrije slag Minioren 5 en 6 Daan, Merlijn, Denzel
Meisjes 200m vrije slag Minioren 4 en later Jaylee, Tess, Anouk
Meisjes 200m vrije slag Minioren 5 en junioren 1 Jade, Ananda, Nikita
Meisjes 50m schoolslag Minioren 4 en later Tess, Fleur, Jaylee
Meisjes 50m schoolslag Minioren 5 en junioren 1 Jade, Nikita, Liza
Jongens 50m schoolslag Minioren 4 en later Fabian, Esh, Idse
Jongens 50m schoolslag Minioren 5 en 6 Merlijn, Daan, Floris
Meisjes 100m wisselslag Minioren 4 en later Fleur, Tess, Jaylee
Meisjes 100m wisselslag Minioren 5 en junioren 1 Jade, Ananda, Nikita
Jongens 100m wisselslag Minioren 4 en later Esger, Fabian
Jongens 100m wisselslag Minioren 5 en 6 Daan, Floris, Merlijn

Na afloop van programmanummer 18 werd er tijd ingelast voor de eerste prijsuitreiking langs de badrand voor deze jongste zwemmers. Veel glunderende gezichten die vol trots op het podium hun medaille(s) in ontvangst mochten nemen. Na afloop van de wedstrijd werden de overige medailles uitgereikt door Valerie van Roon. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

Bokaal uitreiking Clubkampioenschap
Voor de oudere zwemmers werd er een klassement voor het Clubkampioenschap gezwommen. Iedereen zwemt de 200m vrij, de 50m school en de 100m wissel. De tijden van deze drie afstanden worden bij elkaar opgeteld en degene met de snelste tijd over deze 3 afstanden mag zich Clubkampioen 2017-2018 noemen in zijn of haar categorie. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten alle afstanden zijn gezwommen en mogen er geen diskwalificaties zijn. Er werd sportief gestreden en er werden maar liefst 151 PR’s genoteerd. En hoe leuk is het eigenlijk om met je trainingsmaatjes in dezelfde serie te starten?

En dit zijn de kersverse WVZ clubkampioenen 2018:

Abel te Riele Jongens junioren 1 en 2
Sean Niewold Jongens junioren 3 en 4
Thomas Jansen Jongens jeugd 1 en 2
Jordy van Oel Heren, 18-24 jaar
Markus van Rest Heren, Masters Open
Daan Sonneveld Jongens Minioren 6 en jonger
Jade van der Maas        Meisjes Junioren 1 en jonger
Irma van der Wulp Meisjes Junioren 2 en 3
Grace Anderson Meisjes jeugd 1 en 2
Marlinde Beukers Dames senioren 1 en 2
Nicole Bennis Dames, 18-24 jaar
Linda Hoogendam Dames, Masters Open

De kampioenen werden na afloop van het kampioenschap gehuldigd in het clubhuis. Alle kampioenen, alsmede de nummers 2 en 3 van bovengenoemde categoriën, ontvingen uit handen van Valerie hun bokaal(tjes). Hartelijk gefeliciteerd!

De ‘Valerie van Roon Wisselbokaal’
Valerie van Roon, uitkomend voor WVZ en trainend bij het NTC in Amsterdam, is afgelopen december met de Nederlandse estafetteploeg op de 4x50m vrije slag Europees kampioen geworden in een wereldrecordtijd. Ter herinnering aan deze unieke prestatie is de ‘Valerie van Roon Wisselbokaal’ in het leven geroepen. Deze bokaal wordt uitgereikt aan degene die bij het clubkampioenschap zijn of haar PR op de 50m vrije slag het meest verbetert. Als PR geldt de snelste tijd die ooit is gezwommen op een 25m bad. Verbetert niemand zijn/haar PR dan gaat de bokaal naar de zwemmer die het dichtst bij het PR zit.

Arie Herremans: eerste winnaar wisselbokaal
Tijdens de prijsuitreiking na afloop van het kampioenschap werd in spanning afgewacht wie er voor het eerst vandoor zou gaan met deze ‘Cup met de grote Oren’. Arie Herremans was blij verrast toen zijn naam werd bekendgemaakt als de winnaar. Arie (2001) had zijn PR met 116% verbeterd en nam glunderend de bokaal in ontvangst die hem werd uitgereikt door niemand anders dan Valerie zelf. Gefeliciteerd Arie en geef deze fraaie bokaal een mooi plekje het komende jaar.

Chocolade paashaas en dank aan alle vrijwilligers
Tot slot ontvingen alle zwemmers, vrijwilligers en officials nog een chocolade paashaas en een vaantje. Natuurlijk is er ook een woord van dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit kampioenschap, zowel voor als achter de schermen.  Zonder jullie inzet zijn we nergens!

Voor de uitslagen klik hieronder verder:
Uitslag gehele wedstrijd
Uitslag per categorie
Uitslag Valerie van Roon Wisselbokaal

Foto’s: Maik Helgers , Markus van Rest en Dian de Leeuw