Volgend weekend staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma, te weten de International Youth Swim Cup in Antwerpen en de Swim Cup in Eindhoven.

De afgelopen weken hebben we met het trainingsprogramma toegewerkt naar dit moment, met als doel om goed te kunnen racen en getaperde zwemmers aan de start te krijgen. Vergelijkbaar met de trainingen richting een NK.

Dat taperen krijgt meerwaarde wanneer er in de aanloop naar het wedstrijdmoment, ook buiten het zwembad goed rust wordt genomen (op tijd naar bed, rekening houden met sportieve activiteiten in de vrijetijd) in combinatie met voldoende en goede voeding. Probeer daar in zo’n laatste week extra op te letten.

Dat houdt in dat wij het volgende adviseren aan de deelnemers van bovenstaande wedstrijden:

Maandag (2e Paasdag): Indien aanwezig op de training, trainen jullie van 15.00 – 16.30 uur en is er daarna optioneel gelegenheid om te werken aan starts, keerpunten en de finish.

Dinsdag:  Normale trainingstijden

Woensdag: De training start voor iedereen vanaf 06.00 uur en de deelnemers van bovenstaande wedstrijden trainen maar een uur, tot 07.00 uur. De anderen kunnen trainen tot 07.30 uur.

Voor wie het prettig vindt, kan er op donderdagavond nog getraind worden, om los te zwemmen. Niet in het water liggen tussen woensdagochtend en vrijdag of misschien zelfs zaterdag is wat ruim.

De meer ervaren zwemmers in deze groep weten heel goed wat voor hen het beste past in  de laatste dagen van deze voorbereiding. Overleg is altijd mogelijk.

Indien je niet komt trainen, geldt uiteraard de normale afmeldingsplicht!

Wij wensen iedereen ontzettend veel succes. Maak er een mooi race- en leermoment van.