Op deze mooie zaterdagmorgen werden de junioren jongens en meisjes al vroeg in het 50m bad in Amersfoort verwacht. In de hal van het zwembad verzamelden zich bekende gezichten en werd er bijgepraat totdat de jongens konden inzwemmen. WVZ had op dit kampioenschap geen junioren 1 die de 1500m zwommen en dus was het Thomas die als eerste moest startten. Heel lang lagen de gebroeders Crooijmans en Thomas naast elkaar, totdat Thomas de aanval inzette. Met een mooie versnelling verzekerde hij zich van een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. In een mooi tijd van 17:51.66 nam hij de eerste gouden medaille van dit kampioenschap voor zijn rekening.

Hierna was het de beurt aan Bernard en Anne. Bernard was voor deze race helemaal overgekomen uit Parijs, maar dat was niet voor niets. Gelijk na een paar honderd meter nam hij de tweede positie in en hield dit vol tot het eind. Anne wilde te graag een snelle tijd neerzetten en daardoor maakte hij zijn slag niet goed af. Dit resulteerde in veel werk, maar een minder goede eindtijd dan hij wilde. Hij eindigde als 6e.

Na de pauze was het de beurt aan onze dames om de 800m te zwemmen. Junior 1 zwemster Britta (van het TC) begon heel relaxed en versnelde in de tweede 400m. Zij klom in de laatste 200 meters van een 5e naar de 3e positie en veroverde daarmee alsnog een bronzen plak.

Bij de junioren 2 is Sophie een klasse apart. Gelijk na de start pakte ze de koppositie en liet vervolgens de complete 800m iedereen achter zich aan zwemmen. Ze veroverde met een tijd van 9:36.48 de tweede gouden medaille van vandaag.

Bij de junioren 3 kwam Inge aan de start. Het zag er heel mooi uit voor haar. Ze nam na een paar honderd meter de koppositie over van Sanne Heemskerk. Zij behield deze eerste plaats tot de laatste 100 meter waarna 3 andere meisjes de aanval inzetten en versnelden. Op de laatste 15 meter werd duidelijk dat Inge net naast het podium zou eindigen. Zij werd dan ook 4e.

De junioren gingen hierna naar het centrum van Amersfoort om de dag gezellig af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd. Ondertussen begon Leonie aan haar 5 km. Zij zwom een constante race waarbij ze nog een versnelling had op de laatste 300m. In een tijd van 59:23.72!!!!! sloot Leonie de dag af met de derde gouden medaille voor WVZ.