Tweede dag NJJK levert 2 kampioenschaps records, 6 keer goud 6 keer zilver en 2 keer brons op.

7. Tweede dag NJJK levert...

Deze tweede dag van dit toernooi begon al in alle vroegte. Om half 8 hadden de meeste zwemmers zich alweer verzameld in het zwembad.

Sophie begon ook deze dag als eerste WVZ zwemmer het toernooi. De 50m schoolslag stond op het programma en ook dit keer lag ze gelijk aan kop en behaalde haar 2e gouden medaille. In de voorronde van de jeugd zwemmers verschenen 6 WVZ dames aan de start. Lauren eindigde als 34e, Eline als 30e, Claire als 9e, Inge als 7e, Tes als 2e en het was Rosey die met haar tijd van 32.18, het 10 jaar oude kampioenschapsrecord van Eline Boers uit de boeken zwom. In de finale diezelfde middag ging het nog een tik sneller en zette ze een tijd van 31.82 op de klok en verbeterde ze haar eigen kampioenschapsrecord. Tes werd 2e.

20160129 NJJK kb 034Bij de 200m rugslag maakte Adriaan het ook heel spannend voor de toeschouwers. Lang zwom hij tussen de 3e en de 4e plek, totdat hij bij de 150m echt op voorsprong lag en dus het brons voor zijn rekening nam. Thomas zwom dezelfde afstand en lag al vrij vroeg in de race op een mooie 2e positie en kon dit zeer goed handhaven. Zodoende kon hij zijn 2e zilveren medaille in ontvangst kon nemen. Bij de junioren 4 zwommen Noah en Anne de 200m rug, zoals elk jaar, broederlijk naast elkaar. Anne eindigde met een klein pr als 5e en Noah als 7e.

In de voorronde 200m rug bij de dames jeugd startte Marlinde als eerste en werd zij 22ste. Esmee van der Geest eindigde als 20ste en Jasmijn als 4e. In de finale eindigde Jasmijn met een mooie eindsprint met de gouden tijd.

In de voorronde van de 100 vlinder voor dames jeugd, zwommen er 3 dames van WVZ. Lauren eindigde als 18e, Claire als 2e en Chefanja ging als snelste naar de finale. Zij wist deze eerste plek vast te houden in de finale en pakte met een fractie verschil het goud. Claire werd 2e.

Het programma werd vervolgd met de 50m vrije slag. Bij de junioren 2 werd Adriaan 4e op deze afstand, Tygo werd met een mooie PR 12e bij de junioren 3 en bij de junioren 4 behaalde Anne een 6e plaats. De voorronde bij de meisjes leverde Jasmijn een 3e plek op en Chefanja werd 4e. In de finale diezelfde middag wist Jasmijn haar 2e gouden medaille te behalen. Chefanja werd 7e. Bij de heren jeugd kwam Klaas aan de start. In zowel de voorronde als de finale zwom hij naar een 6e plek.

20160129 NJJK kb 069De ochtend sessie werd afgesloten met de 1500m voor heren. Dit jaar is het voor het eerst dat de lange afstanden in het programma van het NJJK verwerkt zijn . Er waren 3 heren van WVZ die deze lange afstand in hun programma hadden opgenomen. Max eindigde bij de junioren 3 met een mooi pr op de 8e plaats. Doordat er een combinatie was gemaakt van junioren 3 en 4 zwommen Thomas en Bernard in dezelfde serie. Thomas zwom met een minimum verschil de tweede tijd en kon zijn 3e zilveren medaille in ontvangst nemen. Bernard werd met ruime voorsprong 3e en behaalde brons.

Na deze succesvolle ochtend met 5 keer goud, 4 keer zilver en 2 keer brons en bovendien 2 kampioenschapsrecords werd er gepauzeerd, waarbij de meeste hadden gekozen om een gezamenlijke lunch te gebruiken in het Best Western Blue Square hotel. De 10 minuten wandeling deden de meeste mensen goed. Ook was er gelegenheid om te rusten, zodat de zwemmers uitgerust weer aan het tweede gedeelte van de dag konden beginnen.

Marlinde verscheen als eerste aan de start op deze middag. Zij werd 36e met een kleine PR. Inge zwom mooi naar een 8ste plaats. Het programma werd vervolgd met de 50m schoolslag voor jongens. Adriaan werd 5e op deze afstand. De 100m vlinder leverde voor Noah een 7e plek op en Sophie behaalde een 7e plek met de 200m rug.

Thomas liet zien dat hij een geweldig toernooi zwemt. Hij wist, met de 1500m al in de benen, nog een pr van 8 sec bij de 400m wissel te zwemmen. Deze geweldige tijd was goed voor goud en tevens zijn 4e medaille van dit toernooi.

Daarna zwommen de dames nog de 50m vrije slag. Christy werd 10e en Sophie zwom de zilveren tijd wat haar een derde medaille opleverde.

20160129 NJJK kb 152Deze lange, maar zeer succesvolle tweede dag werd afgesloten met de estafette 4x200m vrije slag. WVZ had 2 teams aan de start. WVZ 2 bestaande uit: Jasper Steven, Max en Tygo werd 7e en WVZ1 bestaande uit Bernard, Thomas, Noah en Anne behaalde een zilveren medaille.