Afgelopen weekend 22 en 23 februari kwamen er 2 minioren van WVZ in actie op de jaargangfinale in Leiden. Zij hadden zich beide met veel moeite weten te plaatsen bij de beste 18 zwemmers van Nederland. Het mee mogen doen was dan ook belangrijker dan de uitslag van het zwemmen.

Thijs mocht zaterdag al aan de start verschijnen. Onder de indruk van de drukte en het feit dat hij naast zijn oude maatje uit Hoogeveen mocht startten zorgde ervoor dat hij bij de 200 wissel net een seconde sneller was dan zijn inschrijftijd en eindigde als 15e. Ook bij de 200 vrij bleef hij op de inschrijftijd hangen en werd 17e.

Zondag stond er alleen nog de 100 rug op het programma en nu Thijs wist hoe alles ging waren de zenuwen wat beter onder controle en werd hij met een pr van 3 sec 13e. Een hele mooie prestatie.

Niels van Noort kwam op zondag in actie op zijn 2 afstanden. Aangezien Niels een griepje had 2 weken geleden, heeft hij het nog vaak benauwd, en zwom daardoor geen pr’s op deze wedstrijd. Hij mocht gelijk in het eerste programma startten op de 50 vrij. Aangemoedigd door Thijs werd hij 18e. Bij de 100 rug zwom er 1 serie meer waardoor er 24 zwemmers mochten zwemmen. Ook Niels zwom de 100 rug en zwom zijn inschrijftijd en werd daarmee 19e.

Voor beide jongens was dit een goede ervaring om in grote wedstrijden te mogen zwemmen. Volgende week komen ze beide, aangevuld met Dylano, weer aan de start op de Talentcup in Amsterdam. Alvast heel veel succes jongens!