Tijdens de jaarlijkse Speedo Jaargangfinales in Leiden hebben Nurlaylah en Emma mooie resultaten laten zien. Het al altijd spannend om voor het eerst aan zo’n grote wedstrijd mee te doen. Maar de meiden hebben het prima gedaan, zoals de resultaten laten zien.

De dag begon al met een leuke verrassing: iedereen kreeg een roze badmuts en een springtouw.

Als eerste kwam Nurlaylah aan de start voor de 100m vrijeslag. Na een technisch mooie race tikte ze aan in een pr tijd van 1.19.50. Hiermee werd ze 10e van Nederland in haar jaargang.

De serie erna mocht Emma haar 100m vrijeslag zwemmen. Emma is een minior 3 maar mag al mee zwemmen met de minioren 4. Ook zij zwom een mooi pr en finishte in 1.19.23. Hiermee werd Emma 8e.

Helaas waren er geen afzeggingen op de 100m rugslag en 50m vlinderslag want daarop stond Nurlaylah reserve. Maar morgen start Nurlaylah nog drie keer.

Emma mocht vandaag nog starten op de 50m vlinderslag. Na een krachtige, lange onderwaterfase zwom ze naar een mooie pr tijd van 42.60 en werd hiermee 11e. Emma start morgen nog 1 keer en staat 1 keer reserve.

De meiden hebben een erg gezellige en leerzame eerste dag gehad.

————————————–

Ook op de tweede dag hard gezwommen door Nurlaylah en Emma. Vandaag de tweede dag van de Jaargangfinales in Leiden. Een drukke dag voor Nurlaylah want ze mocht drie keer starten. Emma kwam 1 keer aan de start.

De meiden begonnen met de 100m wisselslag. Als eerste was Emma aan de beurt. Ze had er erg veel zin in, want ze begon een fractie te vroeg met de start. Emma zwom een mooi pr en finishte in 1.31.37. Helaas had de scheidsrechter ook gezien dat ze te vroeg bewoog en telt haar tijd niet mee. Nurlaylah begon met een sterke vlinderslag (17.0) en zwom vervolgens hard door. Een mooie eindtijd van 1.26.34 leverde haar de 6e plaats op en een aanscherping van haar pr van 6 seconden!

De tweede race van Nurlaylah was de 100m schoolslag. Een 11e plaats in 1.43.72 was het resultaat. Als laatste afstand stond de 50m vrijeslag op het programma. Ook op deze afstand wist Nurlaylah sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd. Ze tikte aan in 35.02 wat de 8e plaats op leverde. 

Nurlaylah en Emma kunnen terug kijken op een tweetal gezellige zwemdagen met prachtige resultaten. Meedoen aan deze wedstrijd, waarin de snelste 18 zwemmers van Nederland aan de start verschijnen, is een mooie ervaring voor de meiden. En ze hebben het erg goed gedaan.