In het weekend van 17 t/m 19 juni heeft in het 50m bad van Dordrecht het NJK plaatsgevonden. Er werd erg goed gezwommen wat blijkt uit de vele PR’s die tijdens deze wedstrijden neergezet werden: 47 PR’s uit 57 starts! Helaas was 1 daarvan ongeldig (Jurian op de 200 rug) wegens een valse start, wat hem een medaille heeft gekost. In totaal zijn er 16 top-10 noteringen behaald!

Alleen Stan Zwinkels zwom naar een zilveren medaille op een erg goed gezwommen 200 vlinder (met een PR van 12 seconden).

Opvallend was het aantal 4e plaatsen van Cara Layden, wel 3 keer, vaak met minder dan een seconde verschil met nummer 3. Ook Isobel Bowring en Jurian Beukers grepen met een 4e plaats net naast de medailes.

WVZ was met een grote groep aanwezig en voor alle deelnemers was het een mooie ervaring om op het NJK te kunnen zwemmen. Naast de al genoemde zwemmers deden ook mee: Wouter Arnoldus, Nick Bowring, Luca Bruin, Timo van der Ende, Diana van Halm Braam, Kishen Kanhai, Stanley Klerks, Jemma Layden, Vera Martens, Ivar van Straaten en Nordin Termoshuizen.

Uitslagen zijn hier te vinden.

Hieronder het team dat heeft meegedaan aan de NJK.

NJK 2011