Keuze voor Denemarken / Esbjerg
Aangezien Esbjerg beschikt over het mooiste en grootste zwembad van Noord-Europa hebben we nu  voor een verblijf in Esbjerg gekozen. Esbjerg is de vijfde stad van Denemarken en heeft behalve het grootste zwembad ook o.a. de langste winkelstraat, een mooie grote haven en een visserijmuseum (met o.a. zeehonden en mooie aquaria). Als je meer wilt lezen over Esbjerg dan kun je de site: www.esbjerg.dk bezoeken. Helaas zijn alle sites alleen in het Deens, Engels en Duits.

Denemarken is voor velen niet echt een bekende omgeving (met een vreemde taal: het Deens en een andere muntsoort: de Deense Kroon) wat het verblijf ook bijzonder maakt.

Adresgegevens:
Danhostel Esbjerg
Gl. Vardevej 80
6700 Esbjerg
tel.: 75 124 258

De accommodatie:
We verblijven in het Danhostel Esbjerg. Dit is een driesterren hotel. Het hotel is gespecialiseerd in de ontvangst van sporters. Heel veel zwemploegen hebben al in dit hotel gelogeerd omdat het bijna naast het zwembad ligt. De Deense zwemploeg traint er ook. Er wordt gezorgd voor ontbijten, lunches en diners. De accommodatie bevindt zich op ongeveer 100 meter lopen van het zwembad in Esbjerg (50 meter bad). Over het zwembad kun je informatie lezen op de website: www.svommestadiondanmark.dk

Het hotel waar we verblijven heeft 33 kamers en er is plaats voor 130 personen. Er zijn twee- en vierpersoons kamers. We houden bij de indeling rekening met wensen, leeftijd, m/v en mogelijkheden.

Op de website: www.danhostel.dk/esbjerg kun je meer informatie vinden over het hotel.
http://www.esbjerg-danhostel.dk/index.asp?mode=alm!traeningsophold!gb
http://www.visitesbjerg.dk/ln-int/danmark/swim-center-denmark-in-esbjerg-gdk610249