Ook op deze afsluitende dag regende het weer medailles en persoonlijke records bij WVZ. Claire nam wederom twee gouden medailles voor haar rekening, Inge twee bronzen en Jasmijn één zilveren.

In een overvol Sloterparkbad stond als eerste de 100m schoolslag meisjes op het programma. In een spannende strijd behaalde Inge haar 3e bronzen medaille van dit toernooi. Ook Lauren zwom deze afstand en eindigde als 8ste bij de junioren 3.

Vervolgens werd de 100m vrije slag door de jongens gezwommen. Deze afstand is altijd een spektakel en ook vandaag was het weer geweldig om naar te kijken. Voor WVZ kwamen Steven en Anne aan de start. Steven eindigde als 41ste en Anne als 9e.

De ochtend sessie voor de meisjes eindigde met de loodzware 400m wisselslag. Claire zwom in deze afstand haar eigen race en lag na 50m al op kop. Op de laatste 25m probeerde Indy nog om voorbij Claire te komen, maar dit werd gelijk afgestraft door Claire die er nog even de versnelling op zette. Wederom dus goud voor Claire. Inge lag de eerste 150 m nog 4e maar wist met de schoolslag naar de 3e plek op te schuiven en heeft dat niet meer weggeven en pakte dus haar 4e bronzen medaille.

Jasmijn kwam in het volgende programma aan de start voor de 400m wisselslag. De eerste 150m lag ze voorop, maar moest toch haar meerdere kennen in Iris Tjonk die bij haar specialiteit rugslag een voorsprong van 3 sec pakte en die niet meer weggaf. Jasmijn hield goed tempo vast en eindigde als tweede met een pr van 5 sec. De 3e zilveren medaille was binnen!

Voordat we konden gaan lunchen werd bij de jongens nog de zware 200m vlinder gezwommen. Alleen Jordy van Oel waagde zich aan deze afstand en werd 6e.

20140202 NJK 044Op deze laatste middag van het kampioenschap waren de zwemmers dan ook best moe en werd er dankbaar gebruik gemaakt van de rustruimte bij ons lunchadres. Terwijl de ouders met elkaar aan het koffiedrinken waren, sliepen de meeste zwemmers. Toen het weer tijd was om naar het zwembad te gaan waren ze dan ook uitgerust om nog één keer alles te geven op dit kampioenschap.

Voor WVZ zwom Daniel de 100m schoolslag. Met een mooi pr eindigde hij als 8ste.

En vervolgens weer het spektakel bij de 100m vrij, maar nu bij de dames. Met een duidelijke voorsprong op de nummer 2 werd Claire eerste en pakte haar 6e gouden medaille van dit toernooi. Inge werd met een mooi PR 6e. Bij de junioren 3 zwom Esmee van der Geest zich naar een 22ste plek met een mooie pr van 2sec. Met een paar honderdste verschil greep Jasmijn net naast het brons en werd 4e.

20140202 NJK 064Net als ‘s ochtends werd het programma vervolgd met de 400m wisselslag. Dit keer voor de jongens. Bij de junioren 1 kwam Thomas aan de start. Met een geweldige race en een mooi pr van 13 sec werd hij 4e. Ook bij de junioren 2 werd een ware strijd geleverd tussen de nummer 1 en 2. Een geweldige race om naar te kijken en door de ambiance en de aanmoediging van publiek doken de drie snelste jongens zelfs onder de vijf minuten. Voor Bernard was het de 2e keer dat hij deze afstand zwom en opnieuw haalde hij 4 sec van zijn tijd af en eindigde als 9e. Anne vocht in baan 1 de strijd uit met Tyrese Wilson die uiteindelijk in het voordeel van Anne beslist werd. Met een pr van 8 sec eindigde hij op de 6e plek.

20140202 NJK 072Dit fantastische kampioenschap eindigde met de 200m vlinderslag voor de dames. Esmee Breugem had zich wederom geplaatst op haar favoriete slag en zwom een geweldige race wat haar een pr van maar liefst 8 sec opleverde en een 5e plaats.

En met dit succes eindigde dit Nederlandse junioren Kampioenschap korte baan 2014.

Restte ons alleen nog de uitslag van het Arena klassement en de huldiging van de winnaars. Dit Arena klassement is een overzicht van de beste zwemmers van het toernooi. Daarbij telt ook de 800m vrij bij de meisjes en de 1500m vrij bij de jongens. Deze afstanden zijn al in november vorig jaar gezwommen.

Bij de junioren 2 meisjes behaalde Claire de eerste plaats en Inge de derde plaats. Bij de meisjes junioren 3 behaalde Jasmijn de derde plaats.
Bij de jongens junioren 1 werd Thomas vierde en bij de jongens junioren 2 behaalde Bernard de 11e plaats.

Inmiddels was het al zo laat geworden dat iedereen moe en voldaan op huis aan ging. Een aantal wilden nog wat eten en stopten bij het brugrestaurant aan de A4. De Burger King was het eerste restaurant en daar waren al wat WVZ zwemmers aan het eten om het succes te vieren. Uiteindelijk was het dan ook na deze gezamenlijke feestmaaltijd tijd om naar huis te gaan.

Na drie dagen NJK kunnen we terug kijken op een geweldig toernooi met geweldige individuele successen en met wat misschien nog wel veel belangrijker is: een hele fijne groep zwemmers die er voor gezorgd hebben dat de sfeer op het toernooi goed was, waardoor iedereen optimaal gepresteerd heeft. Voor nu is het eerst uitrusten en daarna gemotiveerd aan de slag met de voorbereiding voor het NJK lange baan wat in juni ook weer in het Sloterpark bad gehouden zal worden.

De foto’s van deze dag staan hier.