Op 20 en 21 december werd er door diverse WVZ-ers deelgenomen aan de Martinez-cup in Amsterdam. Bij deze wedstrijd wordt er niet om medailles gestreden maar om doosjes met bonbons van sponsor Martinez. Voor sommigen een reden om er nog een schepje bovenop te gooien.

Isobel heeft de door haar zo felbegeerde doorbraak van de minuutgrens op de 100 meter vrije slag behaald!
Isobel, je bent een heel mooi voorbeeld dat doorzetten vaak loont: gefeliciteerd!

Nordin heeft voor een unicum gezorgd door op de 200 vlinderslag na 25 meter dwars door de keerpuntplaat te gaan! Vaak wordt er bij trainingen tegen de zwemmers gezegd dat ze wat feller aan moeten tikken: “ga gewoon dwars door die muur heen!”; nog nooit heeft iemand dat ook echt letterlijk opgevat, maar Nordin liet na zijn eerste keerpunt een gapend gat achter op de plaat. Gelukkig zwom hij daarna onverstoorbaar door wat hem een dik pr opleverde op deze zware afstand.

Nu de dagen qua daglicht erg kort zijn en de laatste schoolweken best druk waren, zijn veel zwemmers wat vermoeid. De vakantie is dan ook erg welkom! Desondanks waren er naast Isobel en Nordin nog enkele andere zwemmers die wat mooie races konden neerzetten. Zo scoorde Leonie ruime tijdverbeteringen op diverse onderdelen en werd ze grootverdiener van chocola. Ook Valerie deed op dat gebied goede zaken; met name op de 50 school zwom ze een prima wedstrijd. Andere mooie verbeteringen kwamen op naam van Juliette, Esmee (die daarmee meteen een limiet binnen haalde), Claire (op de 200 wissel kwam ze dicht in de buurt van het NR 13-jarigen) en Noah. Lauren wist een goede 200 vrij neer te zetten, ondanks dat ze zich helemaal niet lekker voelde; op haar overige afstanden was de energie daarna echt op. Bij toekomstige wedstrijden is er volop kans op revanche voor degenen bij wie het dit keer wat minder ging dan in de afgelopen periode.

De eerste avondtraining na de Martinez-cup was er taart voor Isobel.