In het weekend van 25 en 26 juni 2016 had de KNZB het Slottoernooi geprogrammeerd, waarin voor het eerst zowel de Finale van de Hoofdklasse (zaterdag/50m bad), als de promotie- en degradatie wedstrijd (zondag/25m bad), waren geïntegreerd. Tevens waren er op de estafettenummers NK medailles te verdienen.

WVZ was wellicht niet op volle sterkte, maar de 46 aanwezige zwemmers hebben enorm hun best gedaan om zo aan het einde van het seizoen hele mooie races, zowel individueel als in de estafettes, neer te zetten. En dat was weer te zien aan de resultaten, voor veel zwemmers konden één of meerdere tijdsverbeteringen genoteerd worden.

Na de pauze werd de finalesessie gezwommen. De beste 8 zwemmers – volgens Fina punten – uit het ochtendprogramma, konden zich plaatsen voor een finale 200 wissel (per leeftijdscategorie). Ook een aantal WVZ’ers heeft deze finale gezwommen.

Tot slot stonden er de twee afsluitende estafettes op het programma, de 4×200 vrij heren en de 4×100 wissel dames. Van de zes gezwommen estafettes was het de laatste die in de prijzen viel. Het damesteam mocht op de 4×100 wissel het brons in ontvangst nemen.

Na afloop volgde de puntentelling, waarom het uiteindelijk allemaal begonnen was. In de finaleronde zelf eindigde WVZ op een 7e plek, maar in het totaalplaatje van seizoen 2015/2016 op een keurige 5e plaats!

De uitslag staat hier.

Foto klein

De bronzen race van de dames bij de NK Estafette 4×100 wissel lb (baan 6):