Afgelopen zondag vond wederom in zwembad de Waterthor de laatste miniorenwedstrijd van dit seizoen plaats.`Voor de Junioren 2 ook een afsluiting van hun minioren/speedo tijdperk. Dus een beetje speciaal was het wel.

De wedstrijd begon echter met de allerkleinsten, waarbij Leverne eindelijk meer concurrentie had. Bij de 100m vrij eindigde zij als derde en Iris werd met een geweldig pr tweede. Ook Jasper wist wederom bij de 100m schoolslag als eerste te eindigen met een pr van 3 seconden. Bij de meisjes minioren 4 zwom Feja naar de 11e plek en Alina werd keurig 12e. 

Vervolgens stond er 50m vlinderslag op het programma bij de jongens minioren 5. Hierbij werd Tristan 8e en Finn werd heel mooi 9e met een pr van 4 sec. Bij de meisjes minioren 5 was het alleen Puck die vandaag voor WVZ startte. Zij moest de voor de eerste keer 200m wisselslag zwemmen en was daar best wel nerveus voor. Zij voerde de race heel netjes uit, met hier en daar een aarzeling, maar eindigde met een keurige tijd van 3.45.33 op een 11e plek.

Voor de heren minioren 6 was de eerste race de 100m vlinder. Thijs zette weliswaar de snelste tijd op de klok, maar kon niet uit de voeten met de goot en werd gediskwalificeerd op zijn keerpunt. Dylano had alles onder controle en werd heel mooi 5e. Luc ,Rick en Alexander eindigden als de nummers 10, 11 & 12.

Bij de eerste race van vandaag voor de meisjes junioren stond de 200m rugslag op het programma. Er kwamen 3 dames aan de start voor WVZ. Zij zwommen een keurige race en eindigden ook achter elkaar Christy werd 6e, Noria werd 7e en Nicole werd 8ste.

Bij de junioren jongens 200m rugslag was het Thomas, die ondanks een schouderblessure toch de eerste plek pakte, Matthijs werd met een pr van 15sec 2e!

Het programma werd vervolgd met het tweede deel voor de allerkleinsten. Leverne werd op de 100m rug heel netjes 1e en Iris 4e Ook Jasper werd wederom bij de jongens eerste op de 50m vlinderslag met een pr van 4sec.

Bij de meisjes minioren 4 100m vrije slag zwom Feja zich met een mooi pr naar een 10e plek en Alina werd heel netjes 13e.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens minoren 5 voor de 100m schoolslag. Tristan zwom zich zelf heel netjes naar 8e plek en Finn werd 10e.

Bij de meisjes was Puck goed op dreef, eerst al de 200m wisselslag goed gezwommen, vervolgens zette ze dat succes door op de 100m vlinder door een pr neer te zetten van 13 sec! Zij kwam dan ook stralend uit het water. Goed gedaan Puck. Het leverde haar een 9e plaats op.

Bij de jongens 200m wisseslag minioren 6 nam Thijs revanche en plaatste zijn handen bij de keerpunten onder de bewuste goot en dat leverde hem een eerste plek op. Dylano had op deze afstand een heel mooi pr van 4 sec wat hem een 4e plek opleverde. Luc zwom zichzelf naar een 8e plaats. Voor Rick en Alexander en was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen en met bovendien nog de 100 vlinder in de benen werden zij respectievelijk 14e en 15 e.

De wedstrijd werd afgesloten zoals al gezegd, met de allerlaatste minioren/speedo afstand voor de junioren 2

Het mooiste wordt altijd voor het laatst bewaard en in dit geval was het dan de 200m vlinderslag. De dames mochten beginnen. Voor Noria was het de eerste keer en zij zwom dit heel goed en eindigde als 6e Nicole was erg nerveus, maar dat is nergens voor nodig ,zij had het al es eerder gezwommen en wist dat ze het kon, Met een pr van 5 sec greep ze net naast het podium en werd 4e. Christy had de opdracht om gewoon de 8 banen te gaan zwemmen en niet teveel na te denken. Zij deed dit en zij haalde maar liefst 20 sec! van haar tijd af en kreeg daarmee een welverdiende 2e plek. Bij de jongens werden er geweldige pr’s gezwommen. Matthijs haalde 18sec van zijn tijd af en haalde goud en Matin zwom maar liefst 31! sec sneller dan de vorige keer. Het was jammer voor hem dat dit net geen medaille opleverde Hij werd 4e. Toch kwamen beide jongens zeer tevreden uit het water.

Met deze finale kwam er een eind aan de laatste minioren wedstrijd van dit seizoen. Nu rest ons nog alleen een minioren limiet wedstrijd en de Regionale minioren wedstrijd, met als afsluiting de Minioren jaargang finale in Dordrecht.