4. /
  5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. 3e dag ONK, 4e...

Isabelle maakte haar debuut op dit toernooi op de 50 vrij. Ze zwom niet haar snelste tijd, maar genoot ervan om aan deze wedstrijd deel te kunnen nemen. Ook Isobel, Lisa en Valerie kwamen op de 50 vrij aan de start. Isobel zwom een technisch sterke race; net geen pr, maar wel een hele mooie revanche voor de 100 vrij de dag ervoor, waar het niet lukte om de rust te bewaren. Ook Lisa hield haar zenuwen in bedwang; ze voerde de opgegeven opdracht prima uit en kon dat omzetten naar veel snelheid: ze zwom voor het eerst onder de 27 seconden! Valerie had nog meer snelheid maar een matig keerpunt; ze plaatst zich voor de B-finale en nam daar revanche door een prachtige tijd neer te zetten: 25.26, slechts 0.02 boven het NR 16 jaar van Ranomi Kromowidjojo. Op lang bad heeft Valerie het record afgelopen zomer bij de EJK al van Ranomi overgenomen, en nu kwam ze dus ook op kort bad erg dicht in de buurt!

Leonie kwam aan de start op de 400 vrij. In de serie deed ze het in eerste instantie wel erg rustig aan, maar door in het 2e deel van haar race aan te zetten plaatste ze zich toch met gemak voor de A-finale. In deze finale pakte ze het brons met wederom een pr; ze sloot daarmee dit voor haar erg succesvolle toernooi waardig af.

Nicole en Tes zwommen de 100 school; beiden plaatsten zich voor de B-finale. Deze werd door Tes gewonnen in een mooie tijd: 1.12.99, ruim sneller dan in de series. Ook Nicole verbeterde zich ten opzichte van de ochtendsessie; ze zwom met meer ontspanning en kwam daardoor veel beter in haar slag. Jasmijn zwom in de ochtend al een pr op de 200 rug, en plaatste zich daarmee ondanks haar jonge leeftijd voor de A-finale. Tussen de ervaren senioren in liet ze zich niet van haar stuk brengen; ze pakte de 6e plaats met alweer een mooie tijdsverbetering!

Ook Anja en Joëlle kwamen deze laatste dag weer in actie. Ze plaatsten zich beiden voor de A-finale op de 100 wissel en Joëlle zorgde voor een mooi toetje door ook op de 50 vlinder de A-finale te halen. Anja zwom in de finale naar de 5e plaats; het is enorm knap dat zij ondanks dat ze maar weinig kan trainen nog steeds heel hard zwemt en zich met de snelsten kan meten. Ze heeft elke dag in een individuele A-finale gestaan, plus op vrijdag ook nog in de finale van de 4×100 wissel estafette. Joëlle heeft technisch grote stappen gezet. Het lukte haar elke dag beter om dat ook toe te passen in haar races. Ze sloot het toernooi af met 2 pr’s en hele mooie klasseringen: 5e op de 50 vlinder en 4e op de 100 wissel!

Het zal niet verrassend zijn dat de trainers meer dan tevreden zijn over de geleverde prestaties, vooral omdat er heel veel terug te zien was van wat er in de trainingen is geoefend op technisch gebied. En ondanks dat de zwemmers vaak vooral naar tijden kijken, is het juist de technische ontwikkeling waar de trainers veel belang aan hechten. Die ontwikkeling vormt immers de basis om volgende stappen te kunnen zetten!

Persoonlijke noot van Leonie:

We kunnen als WVZ terug kijken op een mooi toernooi. Met 4 medailles, vele finale plaatsen en ontelbaar veel pr’s. Hierbij wil ik ook graag de trainers bedanken voor alle goede aanwijzingen.